Groot akkoord: Waasland-Beveren wordt opnieuw SK Beveren

© Belga Image

Waasland-Beveren en KSK Beveren bereikten maandag een akkoord over de toekomst van het Beverse voetbal. Beide clubs zullen vanaf komend seizoen met hetzelfde historische logo van KSK Beveren aantreden. De clubs gaan ook samenwerken.

Beide partijen kwamen verder maandagavond tot een akkoord over het dispuut rond het stamnummer. SK Beveren zal in eerste provinciale Oost-Vlaanderen aantreden onder het historische stamnummer 2300. Waasland-Beveren blijft in 1B voetballen onder stamnummer 4068.

De clubs zullen voortaan een gedeeld gebruiksrecht hebben op de merkrechten van KSK Beveren. Beide clubs willen op die manier ‘de identiteit en geschiedenis van de Beverse voetbaltrots ten volle doen herleven in een zo breed mogelijke gemeenschap van supporters’.

Waasland-Beveren en SK Beveren zullen gaan samenwerken op organisatorisch, logistiek en commercieel vlak. ‘Zo zullen er gezamenlijke evenementen worden georganiseerd en zullen de krachten gebundeld worden voor sociale projecten ten dienste van de gemeenschap’, zo klinkt het.

Het toenaderingtraject zal tenminste vijf jaar duren. Het doel is beide clubs ‘op organische en geleidelijke wijze dichter bij elkaar te brengen’. ‘De ultieme betrachting is om het Beverse voetbal opnieuw onder 1 vlag samen te brengen op de Freethiel, onder stamnummer 2300, met de historische kleuren en het historische logo van KSK Beveren’, eindigen alle partijen het persbericht.