Grootaers: ‘Ik geloof in Menzo’

© BELGA

Iets meer dan een jaar geleden zette Walter Grootaers een punt achter De Kreuners. Vandaag werkt hij voor SK Lierse, dat opnieuw knokt voor het behoud. Hij vertelt hoe dat in zijn werk ging.

“Toen ik besloot te stoppen met De Kreuners, nam ik mezelf voor om de eerste twee jaar niets meer met muziek te maken te hebben. Op dit moment mis ik De Kreuners niet”, aldus Walter Grootaers.

“Het is nooit mijn ambitie geweest om voor Lierse te werken. Ik heb wel altijd gezegd: als je me nodig hebt, bel me. Ik betaalde mijn seats en kwam kijken. Liefst had ik dat ook zo gehouden. Uit sympathie en respect voor Maged (Samy, de voorzitter, nvdr) ben ik hier toch begonnen.”

Perslekken stoppen

Grootaers: “Maged had me al eens gevraagd of het niet het moment was om mee in de club te stappen. Mijn planning was: eind december 2012 stoppen met De Kreuners en me vanaf 1 januari 2013 inwerken als schepen. In januari kwam er een tweede gesprek, vervolgens een derde. In maart waren we eruit. Ik begon met de interne communicatie op poten te zetten en de lekken naar de pers te stoppen.”

“Daarna heb ik Maged kunnen overtuigen om Menzo te halen, omdat ik in die man geloof. Een paar jaar geleden zijn Maged, ik en Neel De Ceulaer al eens met Menzo gaan praten, maar dat bleef toen bij een verkennend gesprek. Eerder polste Maged al eens bij Erik (Gerets) toen die gestopt was als bondscoach van Marokko.

“Menzo kwam op het goeie moment. Hij is een man die, net als Erik, kan slaan én zalven. Hij heeft ook een band met deze club. Ik houd van de Hollandse aanpak en wist dat die jongens van de academie eraan komen. Die hebben een helpende hand nodig, waarbij ze niet verdrinken. Daar past Stanley wonderwel bij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier