Guillaume Gillet wordt aanvoerder paars-wit

© Belga

Na het vertrek van Lucas Biglia kiest trainer van den Brom voor Guillaume Gillet als aanvoerder van paars-wit.

Guillaume Gillet is de nieuwe kapitein van Anderlecht. Dat maakte de landskampioen bekend. Na het vertrek van Lucas Biglia naar Lazio had coach John van den Brom de taak een nieuwe aanvoerder te kiezen en dit werd uiteindelijk de 29-jarige rechterflankverdediger.

“Gisterenavond werd ik door de coach bij hem geroepen met de vraag of ik het zag zitten om de nieuwe kapitein van deze ploeg te worden”, aldus de Rode Duivel op de website van paars-wit.

“Uiteraard heb ik dit met veel plezier aanvaard. Voor mij is het een hele eer kapitein te worden van de club van mijn hart. Ik wil een goed voorbeeld zijn voor de vele jongeren in deze ploeg”, stelde Guillaume Gillet, die de voorkeur kreeg op onder andere doelman Silvio Proto.

Gillet: ‘Er schuilt ontzettend veel talent in deze groep’

“Ik wil ook alle supporters gerust stellen”, gaat hij verder. “Er schuilt ontzettend veel talent in deze groep en de competitie duurt nog zeer lang. We trainen heel hard en de sfeer zit goed. Er is absoluut geen reden tot ongerustheid”, verwees Gillet naar het voorlopig uitblijven van inkomende transfers bij de Brusselaars. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier