Gunter Jacob: ‘Mario Been is gegroeid in zijn rol’

© BELGA

Anderhalf jaar geleden werd Gunter Jacob aangesteld als technisch directeur van Racing Genk. In Sport/Voetbalmagazine maakt hij de balans op.

Het hele interview met de TD van RC Genk lees je in Sport/Voetbalmagazine, hier alvast enkele opmerkelijke passages…

Over Mario Been

Gunter Jacob: “Vorig jaar was een moeilijk seizoen. Dat is duidelijk. Mijn samenwerking met Mario is altijd correct verlopen. Natuurlijk zijn er soms momenten dat we het niet honderd procent eens zijn met elkaar, maar dat heeft niets met twijfels te maken. Ik denk dat onze samenwerking perfect verloopt. Mario is ook gegroeid in zijn rol. Hoe? Dat hou ik intern. Maar zijn kijk op het Belgische voetbal is zeker veranderd. Ik denk dat dit ook voor hem een interessante school is.”

Over de jeugdpolitiek

“Op de posities waar we een dubbele bezetting hebben met die jongeren, moeten we vaststellen dat onze A-spelers het heel goed doen én weinig geblesseerd geraken. Anderzijds hebben we enkele jongeren laten spelen in de bekermatch op Union. Daar hebben ze het fantastisch gedaan. Ayub deed het bovendien meer dan behoorlijk tegen Bergen. Dat geeft aan dat ze klaar zijn. Maar ze moeten het afdwingen.”

“Het is niet omdat wij met jeugd willen werken dat ze hun plaats cadeau krijgen. De spoeling wordt ook dunner natuurlijk. Onze ambitie is de top drie. Dat wil ook zeggen dat we onze beste ploeg gaan opstellen. Maar ik ben ervan overtuigd: om een echt goede ploeg te hebben, heb je altijd ook jeugd nodig. Precies vanwege het sprankelende dat zij meebrengen.”

Over Dennis Praet

“Dennis Praet is een toptalent. Die jongen kon van zichzelf al serieus voetballen. Ik denk dat de mensen van onze jeugdwerking fier mogen zijn op wat ze met hem hebben bereikt. Dan is het jammer dat je zo’n talentvolle jongen moet verliezen. Dat geldt ook voor Yannick Ferreira, die nu bij Monaco zit.”

“Als er wordt gezwaaid met geld wordt het moeilijk voor een club als Genk. De keuze van Praet voor Anderlecht was een financiële beslissing. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat hij doet. Wij werken met de middelen die wij hebben en proberen onze talenten hier te houden door hen een project voor te schotelen.”

Over Mogi Bayat

“Het verhaal rond Mogi Bayat is een idioot verhaal. Wij hebben constant acht, negen scouts op pad. Uiteraard praten wij ook met makelaars. Als Mogi Bayat dan iemand begeleidt in wie wij geïnteresseerd zijn of die in ons bestand zit, is dat een realiteit. Je kunt iemand niet kwalijk nemen dat hij goed werkt. Er wordt nogal lichtzinnig op los geschreven. Zoals ook het verhaal dat de transfer van Christian Benteke pas kon doorgaan toen Mogi Bayat tussenbeide kwam: Mogi Bayat heeft daar niets mee te maken gehad! Helemaal niks. En toch komt dat in de kranten.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier