Guy Luzon stapt op als trainer Standard

© ImageGlobe
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

Het rommelt al langer bij de Rouches omwille van tegenvallende resultaten. Trainer Guy Luzon betaalt nu de prijs daarvoor.

Guy Luzon is niet langer trainer van Standard Luik. Maandagmorgen heeft hij de spelersgroep meegedeeld dat hij zijn taak als trainer neerlegt. Het rommelt al langer bij de Rouches omwille van tegenvallende resultaten. Guy Luzon betaalt nu de prijs daarvoor. Gisteren werd de wedstrijd tegen Zulte Waregem stop gezet na baldadigheden van de supporters. Daarvoor krijgt Standard een straf, die later gecommuniceerd wordt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Guy Luzon stapt op als trainer Standard
© belga

Ivan Vukomanovic, assistent van Luzon, neemt de trainingen voorlopig over. Luzon zal, zo meldt Standard nog, “actief blijven binnen het netwerk van verwante clubs”. Via Standardvoorzitter Roland Duchâtelet – om wiens ontslag ook werd geroepen gisteren – hebben de Rouches banden met tweedeklasser Sint-Truiden, het Engelse Charlton, het Duitse Carl Zeiss Jena, het Spaanse Alcorcon en het Hongaarse Ujpest.

Stoeltjes op het veld

De positie van Luzon was onhoudbaar geworden na de gebeurtenissen van zondagavond. De competitiematch op Sclessin tegen rode lantaarn Zulte Waregem werd toen bij een 1-2 stand in de 90e minuut stopgezet door de scheidsrechter nadat misnoegde thuissupporters voor de tweede keer stoeltjes op het veld hadden gegooid.

Voor en tijdens de match werd door de Luikse fans ook al nadrukkelijk om het ontslag van Luzon gevraagd. De Israëliër coachte Standard sinds juni 2013. Hij greep met de Luikenaars vorig seizoen nipt naast de titel, die in extremis naar Anderlecht ging. Nadat een rist sterkhouders afgelopen zomer verdween, loopt het bij Standard dit seizoen een pak minder. De Luikenaars staan voorlopig op een teleurstellende elfde plaats in de Jupiler Pro League met 12 op 30.

Namen

Wat een opvolger voor Luzon betreft, circuleren nu al de namen van Bob Peeters en Yannick Ferrera. Beiden zijn momenteel trainer bij een team dat ook eigendom is van Duchâtelet, respectievelijk Charlton en Sint-Truiden. Naast die twee namen worden ook Mario Been, ex-trainer van Racing Genk, en clubicoon Guy Hellers genoemd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier