Haalt Van Biesbroeck Brussels stadiondossier uit impasse?

Sinds de persvoorstelling in juni bleef het stil rond het Brusselse stadiondossier. © BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Leuvenaar Jo Van Biesbroeck moet bij Anderlecht de zakelijke leiding in handen nemen. De man die financieel orde op zaken stelde bij biergigant AB InBev kan ook een invloed hebben op het stadiondossier.

Een bepalend figuur in de carrière van Jo Van Biesbroeck was Johnny Thijs, zijn CEO bij Interbrew in 1993. ‘Hij maakte me CFO toen ik 37 was. Dat was een gigantische uitdaging, in een moeilijke periode voor het bedrijf’, aldus Van Biesbroeck vorige maand in Trends. Sinds april 2015 is Thijs onafhankelijk bestuurder bij Ghelamco Invest NV, de bouwpromotor van het Eurostadion in Brussel. Zijn recente aanwezigheid daar en de komst naar Anderlecht van Van Biesbroek zou het Brusselse stadiondossier uit de impasse kunnen halen waarin het nu al maandenlang vastzit.

Na de gezamenlijke persconferentie in juni 2015 van de stad Brussel, Ghelamco en RSC Anderlecht werd het helemaal stil in het controversiële stadiondossier. Het is een publiek geheim dat Ghelamco niet Anderlechts favoriete partner was.

Met Paul Gheysens, de dwingende CEO van de bouwpromotor, is het lastig praten en 11,2 miljoen euro is voor Anderlecht een onaanvaardbaar hoge huurprijs, vooral wegens de voorwaarden die Ghelamco stelt voor de uitbating. Vorige week zaten beiden partijen pas voor de tweede keer sinds het heuglijke persmoment samen rond de tafel. Al die tijd verliep de communicatie vooral per aangetekend schrijven.

Een ondertekend beginselakkoord is er nog niet. Ook niet tussen Anderlecht en de stad Brussel. Of Anderlecht de vaste bespeler zal worden van het stadion, is momenteel dan ook ver van zeker. In een recent interview met Sport/Voetbalmagazine liet Gheysens zelfverzekerd verstaan dat het project ook zonder Anderlecht een succesverhaal wordt. Of en hoe vaak de Rode Duivels er zullen spelen, is ook nog een onbeantwoorde vraag. Tussen de KBVB en Ghelamco is er nog niet gesproken.

Mogelijk vinden Van Biesbroeck en Thijs elkaar nu achter de schermen en trekken zij het stadiondossier vlot. In juli jl. trad Van Biesbroeck ook toe tot de raad van bestuur van Telenet, het telecombedrijf uit Mechelen dat samen met Belgacom de uitzendrechten op het Belgische voetbal bezit.

Lees het hele artikel over de integratie van Jo Van Biesbroeck bij Sporting Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine van 26 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier