Hamdi Harbaoui lonkt naar Rusland

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Hamdi Harbaoui, tweede in de topschutterstand, is door zijn gedrag – en evenmin geholpen door de ontbolstering van Junior Dutra – niet meer zo onmisbaar voor Sporting Lokeren.

Hamdi Harbaoui, tweede in de topschutterstand, is door zijn gedrag – en evenmin geholpen door de ontbolstering van Junior Dutra – niet meer zo onmisbaar voor Sporting Lokeren.
Harbaoui liet de voorbije maanden al enkele malen in de media vallen dat hij klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. Nu Lokeren meedraait in de top van het klassement en hijzelf tweede staat in de topschutterstand lijkt het moment gekomen om die goede prestaties te verzilveren.

Bovendien tikte Lokeren zijn prijsschutter intern op de vingers. Dat hij na zijn vervanging tegen Bergen zijn ploegmaats en trainer negeerde, liet sporen na. Nadien startte Harbaoui tweemaal vanop de bank: in de beker tegen Waasland-Beveren en in de competitietopper tegen Genk (waarin hij tien minuten voor tijd uitblinker Dutra kwam vervangen). De eergevoelige Tunesiër kennende, zoekt hij naar alternatieven.

Deze zomer liet Harbaoui in Sport/Voetbalmagazine ook al optekenen dat hij zich door een deel van het Lokerse publiek ondergewaardeerd voelde. Het één en ander kan ertoe leiden dat Harbaoui, ondanks een lopend contract tot 2016, deze winterstop al andere oorden opzoekt.

Opties in Rusland

Slechts een paar clubs in België kunnen betalen wat Lokeren vraagt. Genk dokte 2,5 miljoen euro neer voor Derick Tshimanga en drie miljoen euro voor Benjamin De Ceulaer, Club Brugge haalde vorige winterstop Laurens De Bock voor 3,5 miljoen euro.

Een populaire uitweg voor Lokerenspelers bleek al meermaals de Russische of Oekraïense competitie. Vooral voor spitsen. Moussa Maazou (CSKA Moskou), Dawid Janczyk (CSKA Moskou), Goran Maznov (Tom Tomsk) en Aristide Bancé (Metallurg Donetsk) vertrokken allemaal richting Rusland. De kans wordt met de dag groter dat Harbaoui hen achterna reist.

“Ik ben voor Hamdi bezig. Er is verregaande belangstelling van een Engelse, een Saoedische en vooral van twee Russische clubs”, bevestigt diens manager Veljkovic, tevens de zaakwaarnemer van trainer Peter Maes. Vier seizoenen geleden regelde hij ook de lucratieve overgang (4,8 miljoen euro) van Maazou naar CSKA Moskou. “Dat kan al in januari, maar zolang er niets concreet is, moet Hamdi gewoon werken voor Lokeren.”

Lokeren sluit niet uit dat er komende winterstop enkele belangrijke verschuivingen plaatsvinden. De club hanteert sowieso al de politiek om in de winterstop transfers te doen met het oog op het daaropvolgende seizoen. Sportief directeur Reynders: “Als de juiste prijs betaald wordt voor iemand, dan gaan we die ook niet tegen houden. Het kan zijn dat er deze winter twee spelers weggaan, dan moeten we die vervangen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier