Hamdi Harbaoui verlaat Lokeren voor Qatar

© Belga

Sporting Lokeren moet afscheid nemen van zijn topschutter Hamdi Harbaoui. De 29-jarige Tunesiër verhuist naar Qatar Sports Club.

‘Vandaag vertrekt Hamdi Harbaoui met zijn manager naar Qatar om de transfer af te ronden. Wij zijn er als clubs sinds gisteren uit’, legt sportief directeur Willy Reynders van Lokeren uit.

Aanlokkelijk

Qatar Sports Club zou 2,5 miljoen euro op tafel leggen voor Harbaoui, die in Qatar voor twee jaar kan tekenen en naar verluidt 1 miljoen euro per seizoen zal opstrijken.

‘Gezien zijn leeftijd is dit een heel aanlokkelijk voorstel’, weet Willy Reynders. ‘Vorig seizoen werd Hamdi topschutter en dit was het moment voor hem om alsnog een grote transfer uit de brand te slepen. Vorig jaar werd zijn hoofd al gek gemaakt, maar bleef hij toch bij Lokeren. Nu hij deze kans krijgt, moet hij niet twijfelen.’

Aanvallers genoeg

Harbaoui speelde sinds 2011 voor Lokeren. Met de Waaslanders won hij twee keer de beker (in 2012 en 2014) en werd hij vorig seizoen topschutter in de Jupiler Pro League (met 22 goals).

Lokeren gaat niet meteen op zoek naar een vervanger voor Harbaoui. ‘Wij hadden al rekening gehouden met zijn vertrek. Daarom ook trokken we eerder spelers als Eugene Ansah en Cyriel Dessers aan. Wij hebben dus wel aanvallend vermogen genoeg.’

‘Junior Dutra zal nu wellicht als diepe spits worden uitgespeeld. Als blijkt dat er toch versterking moet komen, dan gaan we op zoek. Maar wij zullen zeker niet overhaast te werk gaan.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier