Hannover houdt Club Brugge uit achtste finales Europa League

© Belga

Club Brugge is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League voetbal. In het eigen Jan Breydelstadion verloor blauwzwart met 0-1 van Hannover 96.

De Duitsers hadden vorige week ook al de heenmatch met 2-1 gewonnen. In de achtste finales speelt Hannover tegen Standard. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de groepsfase. In de Hannover Arena werd het 0-0, thuis won Standard met 2-0.

Club Brugge kwam door blessures en schorsingen gehavend aan de aftrap, en dat gebrek aan automatismen betaalde zich al vlug cash. Na 20 minuten mocht Stindl ongehinderd voorzetten van op de flank. Diouf reageerde alerter dan de Club-verdedigers en werkte de 0-1 voorbij Kujovic, de vervanger van de niet-speelgerechtigde Jorgacevic.

De thuisploeg antwoordde via Meunier maar diens kopbal werd door Hannover-goalie Zieler knap uit doel geranseld.

In de tweede helft trachtte Club de bakens te verzetten en dat leverde al snel doelgevaar op. Na een scrimmage voor de Duitse goal stuitte Refaelov op een attente Stieler. Met Vleminckx en Lestienne voor Högli en Van Acker ging Club in het laatste half uur verwoed op zoek naar de broodnodige treffer(s) maar de stugge Duitsers, nummer 7 in de Bundesliga, gaven geen krimp.

Via doelpuntenmaker Diouf kwam Hannover zelfs nog dicht bij de 0-2 maar zijn schot scheerde de lat. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier