Hans Vanaken zelfs niet te koop voor drie miljoen euro

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Willy Reynders, sportief directeur van Lokeren, stelt deze week in Sport/Voetbalmagazine een aantal zaken duidelijk over de revelatie.

In kranten stond vorige week te lezen dat Club Bruggevoorzitter Bart Verhaeghe met Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht gebeld had in verband met Hans Vanaken (21) en dat hij te horen had gekregen dat die drie miljoen euro moet kosten.

“Maar daar is niets van aan”, beweert Willy Reynders, sportief directeur van Lokeren, deze week in Sport/Voetbalmagazine. “In de pers komen dikwijls dingen die door sommige mensen via bepaalde journalisten met bepaalde bedoelingen worden geplaatst. Meestal zijn dat makelaars. Iedereen ziet natuurlijk wel wat Hans presteert, maar tot nu toe is er nog met niemand over een overgang of over een transferprijs gesproken.”

Contractverbetering

Het bedrag van drie miljoen euro klopt niet, benadrukt Reynders. “Voor drie miljoen haal je Hans hier niet weg”, zegt hij. “Maar dat is nu niet aan de orde. Het best groeit hij hier nog wat door, alvorens hij de volgende stap zet. Hijzelf en zijn ouders blijven daar trouwens heel rustig onder.”

Hij vroeg de zaakwaarnemer van Vanaken, Evert Maeschalck, intussen om met hem de situatie van zijn speler eens te bespreken. “We zijn van plan om binnenkort het contract van Hans aan te passen aan de prestaties die hij levert”, aldus Reynders nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier