Hasi: ‘Als we over de middenlijn geraken, kunnen we zelfs op CL-niveau veel ploegen pijn doen’

Besnik Hasi © Belga Image

Anderlechtcoach Besnik Hasi was te gast op de redactie van Sport/Voetbalmagazine. Aan de vooravond van de belangrijke wedstrijd tegen Galatasaray had hij het onder meer over de huidige Champions League-campagne.

Anderlecht blies in de Champions League al warm en koud. Top tegen Arsenal en Galatasaray, zwak tegen Borussia Dortmund. In eigen huis ging het toen 0-3 onderuit.

S/VM: In defensief opzicht was Anderlecht tegen Dortmund heel kwetsbaar, onder meer centraal op het middenveld schoten jullie tekort. Mocht het te herdoen zijn, zou je het dan anders aanpakken?

Besnik Hasi: ‘Je speelt met de mogelijkheden waarover je beschikt. Als je verliest en je krijgt een tweede kans, dan probeer je iets anders. Maar ik denk dat we die wedstrijd hoe dan ook verloren hadden, met of zonder Suárez centraal. De momenten zaten toen ook tegen. Na drie minuten was het al 0-1 en dat was een klap voor de ploeg. Maar dan scoort Dennis en wordt het doelpunt onterecht afgekeurd. Daarna komt hij ook nog eens alleen voor doel en mist hij. In de tweede helft durfden we van achteren uit meer druk te zetten, pushten we, maar zonder kansen te creëren en op het moment dat we de controle verwerven, viel door een defensieve fout de tweede goal. Van die wedstrijd leerden we vooral dat het niveau en het ritme heel hoog was. Wat zij fantastisch deden, was ons direct blok zetten, mannen als Kehl en Bender zijn daar heel geschikt voor. Ze lieten ons niet tot aan de middenlijn komen. Als we over de middenlijn geraken, dan kunnen we in Europa zelfs op Champions Leagueniveau veel ploegen pijn doen. Dat bewezen we in Galatasaray en twee keer tegen Arsenal.’

S/VM: In Galatasaray zaten jullie het laatste halfuur dood.

‘Ja. Enkele jongens zaten dood. Onder meer Steven (Defour) , die van ver kwam en niet topfit was, en Dennis, die uit blessure kwam en met krampen vervangen moest worden. Als je op dat moment de kans op 0-2 laat liggen en zij beginnen een slotoffensief, dan crepeer je. Vergeet ook niet dat we de jongste ploeg van de Champions League waren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier