Hasselbaink: ‘Antwerp is geen kleine club’

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft het naar zijn zin als trainer bij Royal Antwerp FC, maar kijkt ook al verder.

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft het naar zijn zin als trainer bij Royal Antwerp FC, maar kijkt ook al verder.
Sinds deze zomer is de Nederlander aan de slag als trainer bij Antwerp FC. Het is voor de ex-spits van onder meer Chelsea, Atlético Madrid en Oranje een eerste ervaring als hoofdtrainer. Tot vorig jaar was hij bij Nottingham Forest aan de slag als assistent van Steve McClaren.

Dankzij de connectie met de Britse spelersmakelaar Saïf Rubie, investeerder bij Antwerp FC, kon een grote naam als Hasselbaink naar de Belgische tweede klasse gelokt worden. In het begin was het wel even schrikken voor Hasselbaink, zo bekent hij in een reportage op de Nederlandse omroep NOS. “Het is hard werken, want de faciliteiten zijn niet altijd de beste. Omdat je daardoor dingen moet doen die je normaal niet hoeft te doen, krijg je wel meer ervaring. En het biedt ook meer bevrediging.”

Rijkaard

Antwerp FC verbaasde tijdens de voorbereiding op dit seizoen met modern en offensief voetbal. De start van de competitie was weliswaar wat stroever, maar de jongste weken lijkt de bende van Hasselbaink onder stoom te zijn geraakt.

Van zijn laatste zes wedstrijden won The Great Old er vijf, waardoor ze na elf speeldagen op een vierde plaats staan in het klassement. De hoop om de fiere Antwerpse club weer in de hoogste afdeling te zien spelen, groeit.

“Dit is geen kleine club”, antwoordt Hasselbaink op de vraag van de NOS-journalist naar het waarom van deze carrièrekeuze. “Ik had enkele aanbiedingen van kleine Engelse clubs, maar dit leek me beter. Wij spelen hier elke thuiswedstrijd voor 10.000 supporters, inzake toeschouwersaantallen zitten wij aan een gemiddelde dat hoger ligt dan de meeste eersteklassers in België.”

Ook Hasselbaink (41) droomt al van meer en hoger. Hij spiegelt zich daarbij aan de carrière van zijn landgenoot Frank Rijkaard. “Hij is ook bescheiden begonnen als trainer bij Sparta, om dan stelselmatig te groeien. Als ik ooit zo goed kan worden als hem: perfect.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier