Hasselbaink: ‘Deze club is een slapende reus’

© BELGA

Royal Antwerp FC begint als grote titelfavoriet aan het seizoen in tweede klasse. Te danken aan de resem nieuwe namen in de kern, zoals die van trainer Jerrel Hasselbaink.

Jerrel Hasselbaink belandde in het tussenseizoen bij Royal Antwerp Football Club via Saif Rubie, een Engelse voetbalmakelaar én adviseur van het consortium waarmee de club met stamnummer 1 sinds dit seizoen samenwerkt.

verrassende keuze, zeker omdat Hasselbaink sinds zijn afscheid als speler in 2008 bij Cardiff City nooit eerder hoofdtrainer was. “Je moet toch ergens beginnen?”, lachte hij bij zijn aanstelling.

In december 2009 werd Hasselbaink gesignaleerd op het trainingsveld van Woking FC, een clubje dat in de Conference South – de zesde klasse – speelde. “Ik volg momenteel de trainerscursussen, want mijn toekomst ligt in de coaching”, klonk het in de Surrey Advertiser. “Zélf spelen zit er niet meer in, maar ik wil hier wel fit proberen te blijven. Ik mag er niet aan denken dat ik straks, zoals met wel meer ex-voetballers het geval is, met een buikje op het veld sta.”

Na een tussenstap in de Academy van Chelsea, waar hij de U16 trainde, trok Hasselbaink in juli 2011 naar Nottingham Forest, waar hij de assistent werd van Steve McClaren, die tussen 2004 en 2006 bij Middlesbrough zijn trainer was.

“Ik had het er achttien maanden enorm naar mijn zin en kon met verschillende trainers samenwerken”, aldus Hasselbaink, die in januari 2013 – na de aanstelling van Alex McLeish – The City Ground van Nottingham verliet.

“En nu zit ik hier”, lachte hij eind mei op de Bosuil. “Ik had al een paar aanbiedingen als hoofdtrainer gekregen, maar het gevoel was er niet. Nu wel. Deze club is een slapende reus. Louis van Gaal, mijn idool als trainer, heeft hier ooit nog gevoetbald. En als ik dat wil, kan ik hem altijd raad vragen.” (CT)

In Sport/Voetbalmagazine lees je deze week een portret van Jerrel Hasselbaink, onder meer over de bizarre manier waarop hij zijn voetbalnaam ‘Jimmy’ kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier