Hattrickhero Thomas Meunier zag een wedstrijd met ‘veel maturiteit’

Thomas Meunier, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Dries Mertens (archiefbeeld) © Belga Image

Thomas Meunier scoorde drie keer voor de Rode Duivels, ‘voor het eerst’, reageerde de speler van Paris Saint-Germain na afloop van de wedstrijd tegen Gibraltar. Toch wou de offensieve rechtsachter het vooral over de ploegdiscipline hebben. ‘We hebben met veel maturiteit gespeeld, goed de richtlijnen gevolg en toonden ons genadeloos’, sprak de Ardenner.

Zelfs in zijn vorige leven als aanvaller was Meunier, die binnen twee weken zijn 26ste verjaardag viert, er nooit in geslaagd om drie keer in een wedstrijd te scoren. ‘De trainer wou kwaliteit en doelpunten. Ik ben heel gelukkig.’ Dat het Luikse publiek hem tot slot op een staande ovatie trakteerde, ondanks zijn verleden bij Club Brugge, is voor Meunier het bewijs dat ‘België één is’.

Bondscoach Roberto Martinez kon niet anders dan blij zijn met de 9-0 overwinning. Maar het was vooral de manier waarop die overwinning tot stand kwam die Martinez tevreden stelde. ‘Ik zag veel ritme in balbezit, veel veranderingen, beweging, automatisme. We waren zeer professioneel en hebben onze job gedaan’, sprak de Spanjaard. De rode kaart voor Axel Witsel was natuurlijk een domper op de feestvreugde. ‘Ik denk dat het onvrijwillig was. We gaan Axel missen tegen de Grieken.’

Kapitein Eden Hazard maakte na een enkelbreuk in mei opnieuw zijn opwachting op het hoogste niveau. ‘Ik heb niets gevoeld al had ik wat bang om in duel te gaan’, liet de oudste van de Hazards zijn licht over zijn wederoptreden schijnen. Dat Griekenland niet kon winnen en nu al zes punten achterstand telt, maakt de avond voor de Chelsea-aanvaller compleet. ‘We kunnen ons kwalificeren tegen de Grieken’, was Hazard duidelijk.