Heeft Lokeren een probleem-De Sutter?

Tom De Sutter © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Lokeren trok met Mendy al een spits aan en zoekt nog een targetman. Zo lijkt De Sutter, het zwaarste contract, op een zijspoor te belanden.

Een aimabele kerel en een nuttige speler is Tom De Sutter (32) altijd geweest. Maar wat hij in anderhalf seizoen bij Lokeren liet zien (12 goals en 6 assists in 54 wedstrijden), is te weinig voor de speler met het zwaarste contract in de kern. Vooral sinds Peter Maes overnam op Daknam, lijkt de ex-international op een zijspoor te belanden.

De weken voor winterstop kreeg de wendbaarder Robin Söder het vertrouwen als diepe spits. Met de Noor Jean Alassane Mendy werd bovendien al een nieuwe nummer 9 aangekocht en daar wil Lokeren nog een targetman bij tijdens deze wintermercato.

De Oost-Vlaming, onlangs voor de derde keer vader geworden, weigert zich druk te maken. ‘Met het bestuur is er niet gesproken over mijn situatie en ik heb ook niet de gewoonte om uitleg te vragen bij de trainer of sportief directeur’, aldus De Sutter. ‘Voor zover ik weet moet ik hier niet weg, al zeg ik nooit zomaar neen tegen een interessant aanbod.’

Afgelopen zomer was er concrete interesse vanuit Israël, maar toen was De Sutters vrouw hoogzwanger en besloten ze daar niet op in te gaan. Door de mindere start van dit seizoen blijven aanbiedingen voorlopig uit. Wil Lokeren nog geld vangen voor zijn dure spits (met een contract tot medio 2019) doet het hem best deze winter of volgende zomer van de hand.

Duidelijk is dat het huwelijk tussen Lokeren en De Sutter, al een paar keer uitgefloten door het thuispubliek, nooit gewerkt heeft. De Sutter moet het hebben van beweging rond hem, kaatswerk en voorzetten in de zestien.

‘Terwijl onze ploeg dikwijls diep terugzakt en ik meestal bij de bal kom op 50 meter van de goal’, zucht de speler. ‘Je kunt zelfs niet zeggen dat ik veel kansen mis, want ik krijg er amper. Mentaal en fysiek voel ik me nochtans op het niveau van mijn beste jaren bij Brugge. Ik kan nog een meerwaarde zijn voor Lokeren, maar dan moeten ze me uitspelen op mijn kwaliteiten.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier