‘Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht zou iedereen tevreden stellen’

Hein Vanhaezebrouck © Belga Image
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

Na het vertrek van René Weiler bij Anderlecht is de vraag wie de Zwitser moet/kan opvolgen bij de regerende landskampioen. De naam die opnieuw het luidst klinkt, is die van AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck. ‘Mogi Bayat heeft de sleutels in handen’.

Met Nicolás Frutos, bijgestaan door de overgebleven Zwitserse stafleden, werd binnenskamers een oplossing gevonden om Weiler ad interim op te volgen. Maar sowieso is Frutos niet meer dan een overgangsfiguur. Bij de U21 liet hij geen onvergetelijke indruk achter en niet iedereen is overtuigd dat hij nu al de ruggengraat heeft om T1 te zijn op Anderlecht.

Met Emilio Ferrera heeft Anderlecht een trainer met ervaring op het hoogste niveau in huis. De ex-trainer van Club Brugge, Lokeren, Genk en OH Leuven verloor echter veel sympathie omdat hij met Patrick Asselman en Bruno Taverne, respectievelijk videoanalist bij de U21, U19, U17 en keeperstrainer bij enkele jeugdploegen, enkele vrienden binnenloodste op Neerpede.

In de bestuurskamer wordt er dus opnieuw gedagdroomd over de komst van Hein Vanhaezebrouck. Vooral omdat hij garant staat voor offensief voetbal waar de supporters al jaren van verstoken blijven. Herman Van Holsbeeck veegde een mogelijke aanwerving van de 53-jarige West-Vlaming voor de eerste Champions Leaguematch tegen Bayern nog van tafel.

Mogi Bayat, die met lede ogen zag hoe Weiler zijn spelers Massimo Bruno en Sven Kums aan de kant schoof, heeft de sleutels in handen. Hij zou zelfs een dubbelslag kunnen realiseren: Anderlecht aan zijn gedroomde trainer helpen en Gent verlossen van een zware financiële post. Bij Gent zou Vanhaezebrouck zo’n 250.000 euro bruto op jaarbasis verdienen. Omgerekend 100.000 euro netto per jaar. Hem ontslaan zou handenvol geld kosten, een transfer zou iedereen tevredenstellen.

Christophe Henrotay, een andere bevriende makelaar van Van Holsbeeck, liet intussen al de naam van Vítor Pereira vallen. De Portugees werd in het verleden al aangeboden bij Standard, maar zit nu bij 1860 München, dat door financiële problemen is afgegleden naar vierde klasse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier