‘Het komt goed met Toby Alderweireldbij Atlético Madrid’

Toby Alderweireld met de Rode Duivels (onderaan, tweede van links) © BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Atlético Madrid plaatste zich gisterenavond in Bilbao voor de halve finale van de Spaanse beker. Voor Rode Duivel Toby Alderweireld beperkte de wedstrijd zich tot een invalbeurt van enkele minuten.

Vijf maanden geleden tekende Toby Alderweireld (24), rechtsback van de Rode Duivels, een vierjarig contract bij de Spaanse topclub Atlético Madrid. Sindsdien speelde de ex-Ajacied er ongeveer een derde van de wedstrijden (in de competitie, de beker en de Champions League). Hij is een propere verdediger die gevormd is volgens de Ajaxfilosifie, maar die nu bij een ploeg zit die geleid wordt door een Argentijnse trainer die resultaatvoetbal predikt en niet geïnteresseerd is in balbezit. Bovendien staat er een elftal dat succesvol is en waarin de ervaren Zuid-Amerikaanse centrale verdedigers Miranda (Brazilië) en Diego Godin (Uruguay) vaste waarden zijn. In Sport/Voetbalmagazine vertelt zijn één jaar jongere broer Sven deze week waarom hij denkt dat het goed komt met Toby bij Altlético.

Leergierig

“Bij Ajax heeft Toby ook nooit gezegd ‘ik zal het halen, ik moet het halen’, maar hij wou het wel en heeft er altijd alles voor gedaan”, zegt Sven Alderweireld. “Voor eenHet

trainer is hij een makkelijke jongen om mee te werken: hij is leergiering, kritisch voor zichzelf en wil zichzelf altijd verbeteren. Hij doet het graag en je krijgt met hem nooit problemen. Ik denk dat het door dat aspect van zijn karakter is dat hij het al zover kon schoppen.”

Karakter

“Van de wereld errond houdt hij niet zo, de business zeg maar, maar hij houdt enorm van het spelletje”, weet Sven. “Van zodra hij op het veld staat, vergeet hij alles errond. Hij ontwikkelde zich steeds verder en dat dankt hij aan de opleiding die hij bij Ajax kreeg, aan het plezier dat hij eraan beleefde en aan het karakter dat hij in moeilijke momenten met steun van zijn familie toonde. Toby wil altijd spelen en altijd beter worden. Momenteel is hij ontgoocheld omdat hij bij Atlético nog niet vast in de ploeg staat. Maar hij zal ervoor blijven vechten, op training en in de wedstrijden waarin hij kansen krijgt. Daarom zie ik het ook in Madrid wel goed komen voor hem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier