‘Hij vloog over het veld’: dit zijn onze tien favorieten van speeldag 7

Lukebakio © BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Van de man uit Charleroi die niet af te stoppen viel tot de leider van de Gentse defensie: deze spelers kleurden volgens ons de afgelopen speeldag in de Jupiler Pro League het meest.

  1. Dodi Lukebakio (Charleroi) : onmogelijk om hem af te stoppen, tenzij met een overtreding. De flankspeler vloog over het veld en was met een assist ook beslissend.
  2. Ryota Morioka (Waasland-Beveren) : met zijn bovengemiddelde spelintelligentie zorgt de Japanse middenvelder voor dé toegevoegde waarde bij de Waaslanders. Had een voet in zowat alle goede acties. Enkel een doelpunt ontbrak.
  3. Samuel Gigot (AA Gent) : de leider van de defensie, heerste bij de kopbalscrimmages, bleef rustig aan de bal en toonde zich oppermachtig tegenover de gestalterijke Gano.
  4. Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk) : zeer verdienstelijk als centraal aanspeelpunt en spelmaker voor de verdediging in een KV Kortrijk dat tegen Anderlecht een uur lang de dominante en best voetballende ploeg was.
  5. Aaron Leya Iseka (Zulte Waregem) : derde basisplaats dit seizoen, inclusief de EL-match tegen Nice, en weer goed voor een doelpunt, plus ook zijn eerste assist. Geen spectaculaire acties, maar staat in de zestien steeds op de juiste plaats.
  6. Ruud Vormer (Club Brugge) : zorgde voor de twee assists die de wedstrijd beslisten. Het is uitkijken naar een hele match samen met Clasie en de wisselwerking dan.
  7. Danijel Milicevic (AA Gent) : rustbrenger en aanspeelpunt, met de fysiek stevige Esiti altijd in zijn buurt. Op ervaring man van de balvastheid, die de wedstrijd ook in de beslissende plooi legde met een mooie doorsteekpass.
  8. Roman Bezus (STVV) : zette met een mooi genomen vrije trap in de kruising STVV op weg naar de overwinning. De vrijschop had hijzelf ook afgedwongen in zijn sterke invalsbeurt.
  9. Ivo Rodrigues (Antwerp) : lijkt zich goed aan te passen aan het Belgische voetbal. Is technisch sterk aan de bal, maar knokt ook verdedigend zijn meters bij mekaar.
  10. Paul-José Mpoku (Standard) : met veel inzet spelend en sterk met de bal aan de voet. Alleen ontbrak het hem, net als zijn ploegmaats, aan efficiëntie voor doel. Had meer dan één keer kunnen en moeten scoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier