Hubert: ‘Ik moet zowat de slechtste reservespeler ter wereld zijn’

© IMAGEGLOBE

Vorig jaar was hij nog kampioen, kapitein en Rode Duivel, nu moet David Hubert vanaf de bank toekijken hoe KRC Genk Europees en nationaal sterk presteert.

David Hubert (24) is na een operatie aan de adductoren alweer enkele weken fit, maar aan spelen komt hij voorlopig niet toe.

“Een trainer die wint, heeft gelijk”, reageert de verdedigende middenvelder deze week in Sport/Voetbalmagazine. “Waarom zou hij zijn team wijzigen? Maar dat moet niet blijven duren. Ik blijf zeker tot december bij Genk. Daarna zien we wel. Ik kan nog top zijn: hier of elders.”

“Ik ben in maart geopereerd. Pas onlangs op Club Brugge was ik er voor het eerst weer bij, toen iemand geblesseerd uitviel, maar de volgende match zat ik weer op de bank. Terwijl ik onuitstaanbaar ben als ik op de bank zit. Ik moet zowat de slechtste reservespeler ter wereld zijn.”

Beste Genk ooit

Ondertussen doet Genk het (verbazend) goed in de competitie. Volgens analisten brengen de Limburgers het mooiste voetbal in de Jupiler Pro League. David Hubert: “Sinds ik prof ben, heeft Genk de beste kern ooit. Ik zeg niet de beste elf, maar de beste groep. Toen we kampioen werden, zochten we vaak Marvin Ogunjimi in de diepte, het spel ging direct. Nu spelen we op balbezit. Omdat de tegenstander niet kan scoren zolang wij de bal hebben.”

“Toen Kevin De Bruyne wegging, dacht iedereen dat we in elkaar zouden zakken. Dat gebeurde niet. Julien Gorius is de vervanger van Daniel Töszér en niet de vervanger van Kevin die men in hem zag, omdat hij minder ruimte krijgt dan bij Mechelen. Zijn statistieken stellen weinig voor, maar hij speelt wél fantastische matchen.”

“En Benji De Ceulaer is een goeie vervanger voor Benteke. Het geheim achter het succes van Genk is dat het geld van De Bruyne en Benteke goed geïnvesteerd werd in vijf à zes nieuwe spelers.” (PiD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier