Hubert: ‘Vertrek Mboyo belangrijke oorzaak van problemen AA Gent’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine voelde David Hubert aan de tand over de malaise bij AA Gent. Ook de middenvelder zoekt nog volop zijn draai.

Sport/Voetbalmagazine voelde David Hubert aan de tand over de malaise bij AA Gent. Ook de middenvelder zoekt nog volop zijn draai.

Sport/Voetbalmagazine confronteerde de ex-Genkspeler met een pijnlijk actueel dilemma: had Gent niet beter meer geïnvesteerd in zijn spelers dan in stenen?

Hubert: “Toen ik in januari kwam, gaf het bestuur toe dat men onvoldoende geïnvesteerd had in de ploeg. In januari hebben ze die fout hersteld, maar in de zomer is Pelé Mboyo verkocht, die een voet had in meer dan tachtig procent van de doelpunten. Zijn vertrek is een van de voornaamste oorzaken van onze problemen. Er zijn andere spelers gekomen, maar de juiste klik op het veld is er nog niet.”

“Maar om op de vraag te antwoorden: liever een goeie ploeg dan een mooi stadion, al geef ik toe dat het aangenaam is om elke twee wedstrijden in zo’n mooie infrastructuur te werken waar de tegenstanders van dromen.”

Mircea Rednic moet nu proberen de scheve situatie recht te trekken. Geen gemakkelijke opdracht, weet Hubert nu al.

“Rednic moet een nieuwe stijl opleggen, andere accenten leggen, nieuwe afspraken maken qua gedragscode, en dat midden in een seizoen. Het is altijd makkelijker als je dat in volle voorbereiding kan doen. Het belangrijkste is echter dat hij een element moet toevoegen dat we helemaal verloren hebben: vertrouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier