Hugo Broos: “Ontslag sportief niet te verantwoorden”

Hugo Broos en Frank Vercauteren © Belga

De ex- trainer van Club Brugge en Anderlecht vertelt over zijn ontslag en zijn toekomst in Abu Dhabi.

Hugo Broos zit sinds vorige week opnieuw zonder werk. De 59-jarige Humbekenaar werd net als Frank Vercauteren, van wie hij de assistent was, ontslagen door zijn Arabische club Al-Jazira. In zijn dagboek op de voetbalwebsite www.nr10.be schrijft Broos dat hij het ontslag niet had zien aankomen. Verrassing

“Het kwam toch als een verrassing. We voelden wel dat er een aantal zaken niet goed zaten, maar ontslagen worden na winst in de Champions League is best eigenaardig. Sportief kunnen ze dat ontslag nooit verantwoorden.

We hadden een prima uitgangspositie in de Champions League en zaten zowel in de ‘gewone’ beker als de kleine beker in de halve finale. Ook de competitie hadden we nog niet opgegeven met nog acht speeldagen voor de boeg. Maar een aantal vooraanstaande spelers heeft het ontslag in de hand gewerkt. Jammer, want ik was hier graag,” zegt Broos.

Sportieve toekomst

Over zijn (sportieve) toekomst blijft de ex-coach van onder meer Club Brugge en Anderlecht op de vlakte. “Wat er de komende weken of maanden nog uit de bus valt, is koffiedik kijken. Ik sluit alleszins niets uit. Trainer, assistent, technisch directeur,… Het zou pretentieus zijn bepaalde zaken bij voorbaat uit te sluiten. Wie weet blijf ik gewoon assistent van Frank. De samenwerking verliep vlot. We zien wel,” schrijft de trainer.

Meubels verkopen

Al-Jazira staat momenteel derde in de Etisalat Pro League. Ze tellen respectievelijk zeven en twee punten minder dan de nummers één (Al Ain) en twee (Al Nasr). De voormalige Rode Duivel keert eind maart terug naar België. “Ik heb op dit moment een paar weken rust. De dagen vul ik vooral met uitrusten en … onze meubels verkopen.” (Belga/SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier