‘Ibou kan vijftien goals per seizoen maken’

© BELGA

Ebrahima ‘Ibou’ Sawaneh maakte tegen Anderlecht al zijn vijfde goal in vijf wedstrijden voor Oud-Heverlee Leuven. Daarmee is de Gambiaan voorlopig topschutter in de Jupiler Pro League.

Geert Broeckaert, assistent-trainer bij Bergen (waar Ibou vorig seizoen speelde) zegt niet verrast te zijn door de sterke start van de Gambiaanse aanvaller. “Ibou was ook bij ons een belangrijke speler. Het was een prioriteit om hem langer in Bergen te houden, maar wij konden dat financieel niet aan. Blijkbaar hebben ze in Leuven meer middelen.”

Broeckaert loogt zijn ex-spits. “Ibou is een zeer dankbare speler voor een ploeg, aangezien je hem zowel links, rechts als centraal – als lopende, tweede man – kunt gebruiken. Het gevaarlijkst is hij vanaf de linkerflank wanneer hij naar binnen kan komen en met rechts trappen. Ibou is zeker iemand die vijftien goals per seizoen kan maken. Bovendien toont hij zich ook naast het veld een echte teamplayer: hij is Afrikaan, maar dan wel opgeleid in Duitsland, en dat zie je.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier