‘Ik wil de naam van Biglia niet meer horen’

© Belga

‘Biglia is het verleden, hij is niet het heden’, klonk het uit de mond van John van den Brom op zijn wekelijkse perspraatje.

Anderlechtcoach John van den Brom blikte op zijn wekelijkse persconferentie terug op de bekeruitschakeling tegen Westerlo, en blikte ook vooruit naar de wedstrijd van tegen Waasland-Beveren. “Dat Bruno woensdag na de match de inzet van anderen in vraag stelde, is niet erg. Hij heeft een punt”, zei van den Brom.

Na de bekeruitschakeling in Westerlo, van den Brom noemde het trouwens nog eens een “harde teleurstelling”, had Massimo Bruno (zonder veel woorden) laten uitschijnen dat niet iedereen binnen zijn ploeg dezelfde inzet toonde.

“Massimo had recht van spreken”, zei van den Brom daarover. “Hij heeft namelijk wél de volle 120 minuten op niveau gespeeld. Bovendien heeft hij een punt als hij de inzet in vraag stelt, daar hebben we trouwens met de voltallige spelersgroep ook over gesproken. Het kàn niet dat iemand zich geen 100 procent zou geven in een wedstrijd.”

Toch leek van den Brom de nederlaag min of meer verteerd te hebben. “De spelers ook. Dat moét trouwens, want in deze maand december volgen de wedstrijden mekaar zodanig snel op dat je niet te lang mag blijven stilstaan, dat is een voordeel. Of ik met Mitrovic over zijn gemiste strafschop heb gesproken? Neen. Aleksandar weet zelf ook wel dat die penalty slecht getrapt was.”

Op zoek naar vervanger voor Lucas Biglia

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck liet vorige maand al weten dat de club in januari resoluut de transfermarkt opgaat. Op zoek naar een vervanger voor Lucas Biglia. “Maar ik wil de naam van Biglia niet meer horen”, zei van den Brom toen de vraag gesteld werd of er al een potentiële vervanger gevonden is.

“Biglia is het verleden, hij is niet het heden. We moeten stoppen met die vergelijkingen. Wat de versterking betreft, praat ik iedere dag met meneer Van Holsbeeck, daar zijn we al een hele tijd mee bezig.”

En wat met Fede Vico?

Van den Brom had ook nog een boodschap voor de Spaanse zomeraanwinst Fede Vico, die erg weinig aan spelen toekomt. “Vico verdient momenteel geen plaats bij de beste achttien, zo simpel is het. Het mag dan wel Sinterklaas zijn vandaag, maar ik deel geen cadeautjes uit.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier