Ilombe Mboyo excuseert zich bij fans AA Gent en levert aanvoerdersband in

© Belga

Mboyo trotseerde de media in de perszaal van het Jules Ottenstadion alleen, niemand van het bestuur zat naast hem.

Ilombe ‘Petit-Pelé’ Mboyo heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitdagende gedrag tegenover de supporters tijdens de match tegen Waasland-Beveren. De aanvaller krijgt voorlopig geen sanctie van de club maar levert wel zijn aanvoerdersband in.Opvallend: Mboyo trotseerde de media in de perszaal van het Jules Ottenstadion helemaal alleen, niemand van het bestuur zat naast hem.

“Ik wil langs deze weg mijn excuses aanbieden aan de fans van AA Gent”, begon de 25-jarige Mboyo. “Mijn reactie op de racistische kreten die ik naar mijn hoofd kreeg, is niet goed te praten. Waarschijnlijk was mijn gemiste penalty de aanleiding. Ik wou geen Panenka trappen, maar schoof uit. Ik miste zeker niet opzettelijk.”

Mboyo reageerde op de supporters met handgebaren en een cynisch ‘handje tegen het oor’.

“Ik begrijp de reactie van enkele supporters wel toen ik die gebaren maakte. Veel spelers hadden schrik om na de match de confrontatie met de fans aan te gaan. Ik niet: ik wou hen te woord staan en uitleggen dat ik het niet kon hebben dat er racistische kreten geroepen werden.”

Mboyo hoopt dat met zijn excuses het incident is afgesloten. “Ik sta mijn aanvoerdersband af en hoop dat de supporters nu weer volledig achter mij en hun ploeg staan. Ik heb door mijn inzet en prestaties een groot aandeel in het aantal doelpunten van Gent. Bekijk de statistieken maar eens. Ik ben hier tevreden en zeker niet rancuneus”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier