Is Michel Preud’homme de kampioenenmaker die Club Brugge nodig heeft?

© BELGA

Hoe ging de Luikenaar te werk bij blauw-zwart de afgelopen maanden? Sport/Voetbalmagazine zocht het uit.

Met een uitwedstrijd bij het geplaagde Lierse, dat na een 0 op 12 net voor de winterstop nog wat vertrouwen tankte tegen YR KV Mechelen, begint Club Brugge volgende week zaterdag aan operatie titel. Hoe ver de troepen van Michel Preud’homme, op dit moment op stage in Zuid-Spanje, staan, komen ze meteen het weekend daarna te weten, want op zondag 26 januari moet Club opnieuw op verplaatsing, naar Anderlecht.

En daarmee is het cirkeltje rond voor Preud’homme, want Anderlecht thuis (4-0) was zijn debuut. Niet officieel op de bank, de nieuwe trainer zat die septembermiddag nog in de tribune. Maar zijn hand was voelbaar. Nooit meer zou Club dit seizoen een betere match spelen als die middag.

De missie die Preud’homme, kampioenenmaker van Standard, in Brugge bij zijn aanstelling meekreeg, was eenvoudig: Club de titel bezorgen. Sport/Voetbalmagazine zocht voor u uit hoe Preud’homme de voorbije maanden te werk ging in zijn queeste. Hoe kwam hij tot een ploeg, welke klemtonen legde hij? Het begin was moeizaam, met een paar krappe overwinningen, gevolgd door drie competitienederlagen op rij. Daarna ging Preud’homme bijsturen, geholpen door de terugkeer van een paar vaste pionnen. Opmerkelijk daarbij is dat de eigen jeugd – die zich in het begin manifesteerde – wat meer naar de achtergrond verdween, én dat Club de voorbije vier maanden amper kon spelen met wat op papier de ideale offensieve bezetting is. Dat Preud’homme op nationaal vlak niet eens aan zestig procent van de punten komt, heeft onder meer te maken met de onbeschikbaarheid van cruciale figuren als Víctor Vázquez en Tom De Sutter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier