Jacky Mathijssen en Beerschot beëindigen samenwerking

© Belga

Jacky Mathijssen is niet langer coach van Beerschot.

“K. Beerschot AC en Jacky Mathijssen hebben in onderling overleg hun samenwerking beëindigd”, klinkt het bij Beerschot. “Toen afgelopen zaterdag in play-off III het doek viel voor Beerschot in eerste klasse, betekende dat ook het einde van de overeenkomst tussen club en trainer”.

De 49-jarige Mathijssen was pas sinds eind januari opnieuw coach van de Antwerpse club. Hij was er eerder al trainer van 2010 tot 2012. Na het vorige seizoen moest hij plaats maken voor de Nederlander Adrie Koster. Die werd eind november 2012 op zijn beurt vervangen door Wim De Corte.

Beerschot slaagde er niet in het behoud in eerste te verzekeren. Het verloor play-off III van Cercle Brugge en zakte zo rechtstreeks naar tweede. Als de club van voorzitter Patrick Vanoppen, die ook financieel geplaagd wordt, geen licentie krijgt voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, zakt het zelfs naar derde.

“Het bestuur en management van K. Beerschot AC danken Jacky Mathijssen voor de samenwerking en de getoonde inzet van de afgelopen maanden. Wij wensen hem verder veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière”, klinkt het nog. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier