Jaecques: ‘Moeten sneller beslissingen kunnen nemen’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Onder Lorenzo Staelens won Cercle Brugge drie keer op rij en plaatste zich zo alsnog voor de eindronde. Sportief adviseur Sven Jaecques licht in Sport/Voetbalmagazine de situatie toe.

Het overleefde play-off 3, maar zeker van behoud is Cercle nog niet. Daarvoor moet het de eindronde met drie tweedeklassers nog tot een goed einde brengen. Hoeveel van de opgebouwde sportieve structuur en organisatie zal er in geval van degradatie afgebouwd moeten worden?

Sven Jaecques: “Dan zal het de bedoeling zijn om meteen weer te promoveren, via de eindronde maar het liefst via de kampioenstitel, en met dat doel zal de ploeg ingevuld en omkaderd worden. De middelen zullen niet dezelfde zijn, qua omkadering, loonmassa en aantal spelers zullen we iets moeten inleveren, maar zo groot zal het verschil in vergelijking met nu het eerste jaar niet zijn.”

Cercle trok alvast enkele lessen uit de voorbije campagne. “Drie items zijn heel belangrijk om mee te nemen naar volgend seizoen”, preciseert de sportief adviseur. “1. De samenstelling van de staf: een team creëren waar alles in zit om bij alle spelers het maximum naar boven te kunnen halen. Achteraf bekeken beschikten we misschien wel over kwaliteitsvolle mensen, maar niet altijd op de juiste plaats of in de juiste combinatie. Meer zal ik daar niet over zeggen. 2. De samenstelling van de kern: evenwicht qua kwaliteiten en posities is belangrijk, maar evenwicht qua leeftijd en leiderschap is minstens even belangrijk. 3. Om vooruit te kunnen gaan, moet het nemen van beslissingen in de vereniging op een andere manier en op een snellere wijze kunnen gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier