Jankovic verschaft KV Mechelen wat ademruimte

Aleksandar Jankovic komt opnieuw uit de catacomben van Malinwa © Belga Image

Voorzitter Johan Timmermans geeft de Servische gentleman alvast tot het einde van het seizoen het vertrouwen om de redding veilig te stellen.

Een oefgevoel overheerste in het AFAS Stadion, nadat YR KV Mechelen met 2-0 won van het eveneens bedreigde KV Kortrijk en zo de laatste plaats overliet aan KAS Eupen. Vooral voorzitter Johan Timmermans is blij dat hij weer vooruit kan kijken.

Zo zal de advocaat tijdens de interlandbreak minder druk of zorgen voelen. Want er wacht nog een loodzwaar programma voor de winterbreak: verplaatsingen naar Charleroi en Antwerp, een bekerduel en een thuiswedstrijd tegen RC Genk, een uitmatch bij KV Oostende én KV Kortrijk, om af te sluiten tegen Club Brugge en naar Lokeren OV.

Aleksandar Jankovic kreeg weer de sportieve macht, nadat de Serviër tussen mei 2014 en september 2016 al voortreffelijk werk verrichte. De coach, die zichzelf aanbood, was de enige optie voor de beleidsverantwoordelijken nadat contacten met Michel Preud’homme en Marc Brys (Beerschot Wilrijk) op niks uitdraaiden.

Pluspunten

Talenknobbel Jankovic beschikt over een aantal pluspunten: bij zijn vorige overname ging het ook slecht en zette hij een scheve situatie recht, de gewezen assistent van Slavoljub Muslin (bij Lokeren OV) volgde als analist de Belgische competitie, kende de club en veel spelers, maar ligt ook vooral goed bij de grote groep van Balkanjongens.

Zijn grootste kwaliteit ligt vooral, naast het tactische aspect, bij het mentale proces. Jankovic kan zijn profs vooruit branden en zorgt voor de nodige passie.

Door de blessure van Edin Cocalic en de schorsing van Seth De Witte moest hij teruggrijpen naar Zeljko Filipovic als controlerende middenvelder. De Sloveen kwam er in de zomer van 2016 op zijn aandringen bij. Met zijn gestalte en fysieke kwaliteiten is hij een type naar het hart van Jankovic. Net als de opgeviste Laurens Paulussen en luxe-invaller Tim Matthys toonde Filipovic de gevraagde ‘agressiviteit, intensiteit en autoriteit’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier