Japanse connectie laat STVV weer vieren na vijf nederlagen

STVV heeft maandag na vijf nederlagen op een rij eindelijk weer de weg naar de overwinning gevonden. Goals van de Japanse spitsen Hara (25.) en Suzuki (81.) bezorgden Sint-Truiden de volle buit tegen Eupen. Het werd 2-0. STVV komt in de tussenstand na 21 speeldagen terug tot op één punt van de Oostkantonners. Eupen (25 ptn) is twaalfde, STVV (24 ptn) dertiende.

De Truienaars namen het heft al vroeg in handen op Stayen. Hara en Leistner misten opgelegde kansen, maar de thuisploeg bleef druk uitoefenen op het bezoekende doel. Halverwege de eerste helft kwam de oververdiende voorsprong dan toch op het bord. Hara rondde een assist van Konaté feilloos af, 1-0.

De Panda’s kwamen na rust beter voor de dag, maar N’Dri en ex-STVV’er Peeters verzilverden de mogelijkheden van de bezoekers niet. Aan de overkant beslechtte Suzuki negen minuten voor tijd het lot van Eupen. De Japanner knikte een vrijschop van Brüls aan de tweede paal voorbij Eupen-doelman Nurudeen. De Kanaries sluiten 2021 zo toch nog op een positieve noot af. Eindstand: 2-0.