Jérémy Taravel: ‘Voor de juiste prijs ben ik weg’

© BELGA

Hoewel Jérémy Taravel eind vorig seizoen verkondigde klaar te zijn voor een volgende stap, voetbalt hij nog steeds bij Lokeren. Een prijskaartje van drie miljoen euro is het struikelblok.

Omdat bekerwinnaar Lokeren resoluut op een plek in play-off 1 mikt en ook ambities koestert in de Europa League, maakte het bestuur er een prioriteit van om de ploeg van vorig seizoen bijeen te houden. Vooral voor Benjamin De Ceulaer en Fransman Jérémy Taravel (25) bestond heel wat belangstelling.

De verdediger zag zijn manager onderhandelen met onder meer Sporting Lissabon, Standard en recent nog Anderlecht, maar telkens ketste een transfer af vanwege de hoge prijs die Lokeren op zijn speler kleefde: drie miljoen euro. Nochtans verkondigde Taravel dat hij klaar was voor een stap hogerop.

“Ik blijf achter die woorden staan”, stelt Taravel in Sport/Voetbalmagazine. Toch neemt hij zijn clubbestuur weinig kwalijk: “Drie miljoen euro is veel. Maar zij proberen te doen wat het beste is voor Lokeren, dat is logisch.”

In de eerste wedstrijden van het seizoen gaf de centrale verdediger echter een weinig geconcentreerde indruk. Toch met de gedachten bij een transfer?

Taravel: “Neen, hoewel ik moet toegeven dat het ergens nog in mijn achterhoofd spookt. Maar dat laat ik aan mijn manager over, ik concentreer me op Lokeren. Je mag niet vergeten dat ik door een blessure een groot deel van de voorbereiding miste. Daardoor ontbreek ik nog matchritme.”

Dus blijft hij toch nog een jaar op Daknam voetballen, zoals zijn trainer en het Lokerse clubbestuur het willen? Taravel: “De club en ik hebben een duidelijke afspraak: als de juiste prijs betaald wordt, steken ze me geen stokken in de wielen. Dan ben ik weg. Ook als dat op de laatste dag van de transferdeadline is, ja.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier