Jesse De Preter neemt ontslag in Pro League

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Door zijn ontslag als CEO bij Lierse SK is Jesse De Preter ook ontslagnemend in de raad van bestuur van de Pro League.

Door zijn ontslag als CEO bij Lierse SK is Jesse De Preter ook ontslagnemend in de raad van bestuur van de Pro League.
Daarin vertegenwoordigde De Preter samen met Patrick De Cuyper (Zulte Waregem) en Alain Lommers (Bergen) de kleinere clubs.

Zijn opvolger moet wellicht worden gezocht in het trio kandidaten dat het bij de eerste samenstelling van het nieuwe bestuur niet haalde: Patrick Vanoppen (Beerschot), Johan Timmermans (KV Mechelen) en Dirk Poppe (Waasland-Beveren).

“Als Jesse effectief ontslag neemt en die plaats komt vrij, dan ben ik opnieuw kandidaat”, zegt Timmermans in Sport/Voetbalmagazine. “Dat heb ik Jesse ook al gezegd. Maar ik hoor dat hij aanbiedingen heeft van andere clubs. Bovendien moet dit nog worden besproken in de raad van bestuur.”

Ook Vanoppen blijft kandidaat: “Ik wilde er een ondernemer in hebben en heb de vorige keer ruiterlijk plaatsgemaakt voor Patrick De Cuyper. Bovendien vond ik dat wij als grote stad recht hebben op die plaats. Lierse valt nu weg, maar speelt in de provincie Antwerpen. Het is dus logisch dat wij opnieuw kandidaat zijn.”

Poppe is terughoudender: “Toen we vorige keer met zes kandidaten waren, heb ik onmiddellijk gezegd: laat mijn naam maar vallen. Wij zijn nieuw in de eerste klasse en onze positie in het klassement laat niet toe om veel te eisen. Zo realistisch ben ik wel. Als men iemand zoekt en vindt dat ik mijn steentje kan bijdragen, zal ik me zeker kandidaat stellen. Maar ik zal mij niet opdringen.”

Vorige week kwamen de kleinere clubs samen in Brugge om de vacature te bespreken. De Preter sloot daar niet uit dat hij bij een andere club aan de slag gaat, al achtte hij die kans klein. Afhankelijk van de club waarover het gaat, zou hij eventueel toch als bestuurder kunnen aanblijven. De aanwezige clubs spraken vervolgens af om de algemene vergadering van januari 2013 af te wachten.

Als er een nieuw bestuurslid moet worden verkozen, zal het daar gebeuren en niet morgen wanneer de raad van bestuur in zijn huidige samenstelling voor het eerst samenkomt. Naast voorzitter Ronny Verhelst en de onafhankelijken Peter Quaghebeur en José Zurstrassen zitten daarin Roland Duchâtelet, Herman Van Holsbeeck en Dirk Degraen namens de topclubs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier