Jeugdtalent Buyl breekt door bij Cercle

© BELGA

Met Stephen Buyl verscheen bij Cercle Brugge een nieuw jeugdtalent ten tonele. De 21-jarige vleugelspeler scoorde in de derby tegen Club en lijkt stilaan op een basisplaats te kunnen rekenen.

Stephen Buyl bewees vorig jaar al zijn waarde voor de Brugse vereniging. Tijdens de stadsderby tegen Club viel hij een eerste keer in, en op verplaatsing bij Beerschot scoorde Buyl zijn maidengoal op het hoogste niveau.

Dit seizoen stond de polyvalente vleugelspeler, die op beide flanken inzetbaar is, al vijfmaal in de basis. Buyl zelf verkiest de linkerkant en is daar erg snel, met of zonder bal. Tegen stadsgenoot Club Brugge toonde de jongeling zich vorige week nog eens van zijn efficiëntste kant: hij scoorde het openingsdoelpunt in de met 2-0 gewonnen derby.

Sven Jaecques, technisch directeur Cercle Brugge, gelooft in de verdere toekomst van het Cercle-talent: “Zolang Stephen het goed doet en zijn niveau haalt, verwacht ik hem steeds in de basiself. We beseffen dat zo’n jonge speler wel eens een mindere dag heeft. Daar zullen we hem niet meteen op afrekenen.”

“Hij heeft wat geluk gehad met de blessure van Kristof D’haene, waardoor hij sneller dan verwacht zijn opwachting maakte. Stephen is, aangezien hij op verschillende posities uit de voeten kan, een waardevolle toevoeging aan de A-kern. In een 4-4-2-systeem kan hij zelfs als tweede spits fungeren. We gaven hem recent een contract voor drie seizoenen.”

(JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier