Jim Larsen: ‘Het zal fiftyfifty zijn’

© Belga

Jim Larsen, de nieuwe centrale verdediger van Club Brugge, blikt vooruit naar de CL-voorrondewedstrijden tegen zijn Deense landgenoten van FC Kopenhagen en weet waar het gevaar schuilt.

“Het is zeer leuk om al zo snel weer in Denemarken te komen”, vertelt Jim Larsen (26) in Sport/Voetbalmagazine aan de vooravond van de heenwedstrijd in Kopenhagen. “Veel van mijn vrienden wonen in Kopenhagen of in de buurt, die komen straks zeker kijken. Het zal een lastige match worden, want FC Kopenhagen steekt er in Denemarken toch wat bovenuit.”

Larsen kent de sterkhouders in de ploeg die door Ariël Jacobs gecoacht wordt. Larsen: “De Braziliaan César Santin is een goeie. Op het middenveld is het uitkijken voor Christian Bolaños, een speler uit Costa Rica. De verdediging is sterk, de doelman uitstekend. Ze hebben een goed team, maar we wisten dat we sowieso een sterke tegenstander zouden loten. Het voordeel is dat het maar anderhalf uur vliegen is, de reis valt goed mee.”

Doordat de competitie in Denemarken al enkele weken bezig is, heeft FC Kopenhagen een klein (fysiek) voordeel, maar dat vindt Larsen geen excuus. “Ach… Zij gaan drie matchen achter de rug hebben, wij één. Veel verschil maakt dat niet. Het zal wel fiftyfifty zijn, denk ik. Ze zijn geen kampioen, maar normaal zijn ze wel de beste ploeg van Denemarken. Vroeger had je ook nog Brøndby, maar die zijn achteruit geboerd.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier