Johan Boskamp traint eersteprovincialer Ingelmunster

Johan Boskamp © Belga

Eerst werd gedacht aan een late 1 aprilgrap, maar het is echt: niemand minder dan Johan Boskamp wordt de nieuwe trainer van eersteprovincialer Ingelmunster.

Na een tegenvallende 0 op 9 zag leider Ingelmunster zijn voorsprong in eerste provinciale de voorbije weken slinken als sneeuw voor de zon. Dat deed het bestuur besluiten tot een drastische ingreep: de complete trainersstaf werd ontslagen.

“Er moest iets gebeuren,” legt voorzitter Marc Van Insberghe uit. ‘”Want het kan toch niet zijn dat wij in het slot van deze competitie de titel nog gaan verspelen. Pas op, het trainerstrio valt niet zoveel te verwijten. Maar we wilden vooral een schokeffect bekomen en iedereen weer wakker schudden.”

Boskamp zal nu vrijdag al het elftal leiden in en tegen Boezinge om dan volgende week dinsdag zijn eerste training te geven. Hij zal geassisteerd worden door hulptrainer Geert Vandevijvere en keepertrainer Pieter-Jan Sabbe.

“Johan Boskamp is een naam als een klok in het trainerswereldje en vooral een persoonlijkheid waar elke speler naar zal opkijken”, aldus nog Van Insberghe. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier