Johan Walem wordt nieuwe beloftencoach

© Belga

Johan Walem (40) wordt de nieuwe coach van de Belgische beloften. De ex-Anderlechtcoryfee en -Rode Duivel tekende een contract voor drie jaar en treedt op 1 juli 2012 in dienst.

Walem volgt Francky Dury op. Die combineerde zijn taak als beloftencoach van het nationale elftal gedurende zes maanden met zijn job als technisch directeur bij de KBVB, een functie die hij eind vorig jaar ruilde voor Zulte Waregem.

Omdat het contract van Walem pas ingaat op 1 juni, zal diens toekomstige assistent Jean-François Remy de beloften coachen in de EK-kwalificatiematch eind februari tegen Engeland. Walem zal de wedstrijd wel bijwonen.

‘Niet lang getwijfeld’ “Dit is een mooie kans. Ik heb niet lang getwijfeld om ze te aanvaarden. Meteen na het telefoontje van Benoit Thans (technisch directeur, red) heb ik de knoop doorgehakt,” zei Walem bij zijn voorstelling in het bondsgebouw in Brussel. Ik moest toen alleen nog mijn huidige werkgever Udinese overtuigen om me na het seizoen vrij te laten.”

“Ook al werkte ik in Italië, ik ben altijd Belg gebleven. Dit is mijn land. Het Belgische voetbal wil vooruit en dat ik deze sleutelpositie mag bezetten, is een groot teken van vertrouwen. Mijn taak bij Udinese (als jeugdcoach, red) zal ik op de meest professionele manier trachten te beëindigen.”

‘Enorme kwaliteiten’

Walem wordt naast beloftencoach ook adjunct van Thans. “Johan heeft zijn enorme kwaliteiten al bewezen”, zegt die laatste. “We hadden snel aan akkoord. Ik verwacht van hem een brede kijk op het Belgische voetbal. Ook zal hij de jongeren moeten klaarstomen voor het A-team van Georges Leekens.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier