John Bico: ‘Belgisch voetbal is grote verliezer in zaak-Hazard’

John Bico, de raadgever van de familie Hazard, haalt uit in Sport/Voetbalmagazine. © BELGAIMAGE
Thomas Bricmont

John Bico, de raadgever van de familie Hazard, komt in Sport/Voetbalmagazine nog eens terug op de mislukte transfer van Thorgan naar Anderlecht.

Enkele passages…

S/VM: Bent u ontgoocheld dat Thorgan Hazard niet bij Anderlecht speelt?

John Bico: “Ja. En ik betreur ten zeerste de houding van Zulte Waregem in deze affaire.”

“Thorgan heeft zich van in het begin professioneel opgesteld. Hij heeft tijdens de stage herhaaldelijk tegen zijn coach gezegd dat hij weg wou. Na de eerste wedstrijd heeft hij dat herhaald. Niettemin is hij altijd op zijn beste niveau blijven presteren en heeft hij mee Cercle uitgeschakeld voor de beker. Hij is honderd procent prof, en zelfs meer.”

“Maar zijn club lag dwars en de moraal van het verhaal is dus simpel: gedraag je zo goed mogelijk, wees met iedereen correct en je blijft met lege handen achter. Aan de andere kant: gedraag je slecht, veeg je voeten aan je club, verbreek je contract met de wet van ’78 en je krijgt je zin…”

“Conclusie: correct zijn loont niet. Het Belgisch voetbal is dus de grote verliezer in deze zaak, dat zal later nog wel blijken.”

S/VM: U vindt dat Zulte Waregem chantage pleegde voor een speler die niet van hen is en u vindt dat oneerlijk?

“Zulte Waregem heeft Thorgan Hazard gekregen voor nul euro, zo eenvoudig is het. Geen huurgeld voor Chelsea, geen commissies voor Bico.”

“Tijdens de Olympische Spelen in Londen hebben we vijf minuten onderhandeld met Patrick Decuyper. Na een uitstekend seizoen gaf iedereen Thorgan de raad om te vertrekken. Ik heb hem toen gezegd dat hij beter nog zes maanden kon blijven, maar zie wat daar nu van gekomen is…”

“Nogmaals: hij heeft de club geen cent gekost. Ook ik heb geen cent commissie gevraagd. Ik had gehoopt dat het bestuur van de West-Vlamingen correct zou zijn en zou zeggen: ‘We zouden je graag houden, Thorgan, maar we laten je gaan en wensen je veel geluk!’ Maar het ontbrak hen aan klasse en eerbied. Iedereen, clubs en makelaars, kent vanaf nu de filosofie van Zulte Waregem.”

Lees het volledige interview deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier