Jonas Ivens wil een andere rol bij Waasland-Beveren

Ex-profvoetballer Jonas Ivens was fysiektrainer bij Waasland-Beveren. © belgaimage
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Yannick Ferrera mag een eigen fysiektrainer meebrengen naar Waasland-Beveren. Jonas Ivens, die de voorbije seizoenen die taak invulde, wil liever een meer tactische rol.

Yannick Ferrera (37) is dus de opvolger van Sven Vermant aan het hoofd van Waasland-Beveren. Dat zet daarmee zijn politiek van de jongste jaren verder. Na Stijn Vreven, Philippe Clement en Vermant opnieuw een jonge Belg aan het hoofd van de sportieve staf. Het was een ambitieuze Ferrera die vrijdag enthousiast aan zijn taak begon. Hij tekende een contract van twee jaar. Leuk detail: Ferrera keert eigenlijk terug naar de Freethiel, want begin deze eeuw voetbalde hij er nog, onder het bewind van zijn oom Emilio, straks aan de slag bij Standard. Zijn andere oom, Manu, werkt nog steeds voor AA Gent.

Vandaag/woensdag ziet Yannick voor het eerst zijn spelers. Dat worden bijna allemaal nieuwe gezichten, want op Davy Roef, Maximiliano Caufriez, NanaAmpomah en Aleksandar Boljevic na lijkt de hele basisploeg van vorig seizoen te zijn vertrokken, al kan het nog steeds dat Victorien Angban, die nog onder Ferrera werkte bij STVV, blijft. De laatste vertrekker in de rij wordt een dezer dagen Laurent Jans, die op Franse belangstelling kan rekenen. Bij de nieuwe namen wordt vooral veel verwacht van de Kroatische aanvallende middenvelder Karlo Lulic (22).

Vernieuwing komt er ook in de technische staf. Jonas Ivens liet de club tijdens de zomerperiode weten dat hij zich liever tactisch wil oriënteren. Ivens was de voorbije paar jaar de fysiektrainer. Hij deed dat omdat het zijn passie was, en volgde wat cursussen in Nederland. Maar de fundamenten van een universitaire opleiding met die specialisatie miste hij. Ivens: ‘Ik gebruikte mijn kennis uit dertien jaar profvoetbal en de info uit cursussen, maar in de toekomst zie ik me evolueren naar een andere rol als assistent.’ Ivens zit nu halverwege zijn cursus UEFA A bij de KBVB. Vrijdag had hij een kort gesprek met Ferrera. Die brengt een nieuwe fysiektrainer mee. Hoe de hele staf eruit ziet, wordt in loop van deze week beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier