Jonathan Blondel: ‘Van clubliefde is geen sprake meer’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Uit een rondvraag van Sport/Voetbalmagazine bij Clubsupporters blijkt dat Jonathan Blondel voor hen de Clubman bij uitstek is. ‘Jo’ maakt een balans op van negen jaar Brugse loondienst.

Uit een rondvraag van Sport/Voetbalmagazine bij Clubsupporters blijkt dat Jonathan Blondel voor hen de Clubman bij uitstek is. ‘Jo’ maakt een balans op van negen jaar Brugse loondienst.
Jonathan Blondel: “Ik speel hier nu negen jaar en ik heb in die negen jaar altijd alles gegeven voor de club. Dat zal ik ook blijven doen tot de laatste dag van mijn contract. Supporters zien dat graag. Ze herkennen zichzelf een beetje in mij, denk ik. Ik geef nooit op en ga altijd de strijd aan. Tot op het bot als het moet.”

Bovendien is ‘Jo’ ondertussen de langst dienende speler bij Club Brugge. Hij heeft al veel trainers en spelers zien komen en gaan. Is het niet moeilijk om in die omstandigheden te werken?

Blondel: “Dat stoort me inderdaad geweldig. Ik heb hier al een boel spelers zien passeren en ik weet zeker dat ik er de komende jaren nog een hoop zal zien komen en gaan. Ze blijven hier één of twee seizoenen in de hoop zich zo in de kijker te spelen en een transfer af te dwingen. Van clubliefde is geen sprake meer.”

“De mentaliteit is in die negen jaar dat ik hier speel enorm veranderd. Vroeger luisterde je naar een oudere speler en deed je zonder morren wat hij van je vroeg. Ik herinner me nog goed hoeveel respect wij hadden voor mannen als Gaëtan Englebert, Timmy Simons en Gert Verheyen. Luisteren en werken, dat is wat wij jonkies toen deden.”

“De jeugd van tegenwoordig doet niet zomaar meer wat een ancien hen opdraagt. Ze hebben steevast een antwoord klaar en soms mag ik al blij zijn als ik niet uitgekafferd word. Tegenwoordig is het niet meer zo dat je al iets bewezen moet hebben vooraleer je een grote mond mag opzetten. Dat is ontnuchterend, maar zo is het overal. Dat is niet eigen aan Club Brugge.” (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier