Jordy Clasie krijgt tijd van Club Brugge

Jordy Clasie © Belga
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Jordy Clasie krijgt alle tijd om in vorm te raken. Na Nieuwjaar zullen we iedereen nog nodig hebben, weten ze bij Club.

Club Brugge heeft aan Jordy Clasie, toch een opvallende transfer, nog niet veel pret beleefd. De Nederlander viel drie keer in – voor zowel Marvelous Nakamba, Ruud Vormer als HansVanaken – vooraleer uit te vallen met een knieletsel.

Iets te veel willen bewijzen in het begin, iets te lang doorgetraind met een klein letsel en nu ook de weerbots van lange tijd zonder wedstrijdvoetbal, is de interne analyse bij Club.

Gezien de vorm bij de drie middenvelders die in de basis staan, is dat niet direct een drama. Daarom is de raad aan de Nederlander ook: werk rustig aan je herstel, en als je er na Nieuwjaar én de wintervoorbereiding staat, zal je ons nog veel diensten bewijzen. Op diverse posities, al zal het wel vooral op 6 en 8 zijn.

Vorig seizoen haalde Club Lex Immers uit de vergetelheid van de Premier League. Dat bleek toen ook geen onverdeeld succes, Immers zit inmiddels alweer bij ADO. Het grote verschil: Immers kwam na Nieuwjaar en voor zijn gebrek aan wedstrijdritme was verteerd, zat je al in de play-offs, waarbij hij in de basis begon, maar na twee teleurstellende prestaties (en een 1 op 6 voor Club) weer verdween.

Clasie kwam eind augustus, is vijf jaar jonger én kan straks profiteren van de winterstage. Maar feit is: wie uit Engeland komt en daar weinig speelt – er is geen reservencompetitie waar spelers die naast de ploeg vallen in het ritme kunnen blijven – heeft het niet zo makkelijk om hier direct in te pikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier