Jorgensen: ‘Club zal in de play-offs zéér goed zijn’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met Jesper Jorgensen, de Deense middenvelder vindt steeds beter zijn draai bij Club Brugge en ziet ook titelmogelijkheden.

“Het systeem van Garrido, ik denk dat ik er wél in kon spelen, en ik toonde dat ook in de play-offs. Maar in het huidige systeem voel ik me beter”, zegt Jorgensen. “Dit is geen hocuspocus, dit is duidelijk. Misschien was het voordien ook geen hocuspocus, maar we hadden nooit een zo duidelijke manier van voetballen als nu. En voor mij is dat de basis van een voetbalploeg.”

“We hebben nog een lange weg te gaan, we beginnen het pas langzaam te leren en we zullen heus nog wel eens struikelen, maar het is al zichtbaar. Als iemand nu in de ploeg komt, weet hij: ik heb mijn kwaliteiten, maar dit en dat wordt van mij op die plaats verwacht. Ik ben er zeker van – en dat heeft niks vandoen met mijn prestaties – dat Club Brugge binnen drie, vier maanden, ook in de play-offs, zéér goed zal zijn.”

Met Jorgensen in de ploeg? “Ik denk het. Ik zeg dat omdat ik zie wat er elke dag gebeurt op training. Dat we de kwaliteiten hebben, daar heb ik nooit aan getwijfeld. De moeilijkheid was die kwaliteiten samen gebruiken. Niet die van eentje. En niet in één wedstrijd, of een keer twintig minuten, maar de hele tijd. Vorig jaar hadden we één plan, en als dat niet lukte, wisten we soms niet wat gedaan. Nu is er een basis om op terug te vallen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier