Jose Zurstrassen en Peter Quaghebeur treden toe tot Pro League

© Belga

Voorzitter Ronny Verhelst wil met een kleine bestuursgroep snel kunnen beslissen en had daarbij de idee om ook mensen uit het bedrijfsleven bij de werking te betrekken.

Jose Zurstrassen en Peter Quaghebeur treden toe tot Pro League.Maandagmiddag vergaderde de Pro League. Eén van de agendapunten was de toetreding van twee externe waarnemers, mensen die niet tot een club behoren, tot de afgeslankte raad van bestuur.

Voorzitter Ronny Verhelst wil met een kleine bestuursgroep snel kunnen beslissen en had daarbij de idee om ook mensen uit het bedrijfsleven bij de werking te betrekken. Maandag zette zijn volledige raad van bestuur het licht op groen voor deze werking.

De twee nieuwe namen in het profvoetbal zijn die van Jose Zurstrassen en Peter Quaghebeur.

Jose Zurstrassen werd geboren op 26 oktober 1967, is handelsingenieur en ligt, samen met zijn broer Jean-Guillaume, in 1995 aan de basis van de oprichting van Skynet, dat later wordt overgenomen door Belgacom. Na die verkoop wilden ze hun geld beleggen in aandelen. Omdat ze de voorwaarden om op de Amerikaanse markt te investeren niet zo gunstig vonden, beslisten ze om zelf online aan- en verkoopdiensten te organiseren. In mei 1998 richtten ze daarom VMS-Keytrade op. Technologie blijft hun stokpaardje.

Peter Quaghebeur is voormalig directeur-generaal van de Vlaamse Mediamaatschappij, de moedermaatschappij van VTM en 2BE en mocht vanuit die functie in juni 2011 nog de terugkeer van het Belgische voetbal op VTM aankondigen. Ondertussen is hij wel weg bij de VMMA. Samen met Erwin Provoost, algemeen directeur van het productiehuis Eyeworks België, leidt hij nu WPG Uitgevers België. Onlangs kwamen de twee nog in het nieuws toen ze stelden dat er in België te veel boeken werden uitgegeven. (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier