Jovanovic: ‘AEL Limassol krachtigste ploeg die ik ooit zag’

© Belga

Serviër waarschuwt dat Anderlecht top zal moeten zijn tegen Cyprioten.

Twee wedstrijden tegen AEL Limassol in de finale play-offs scheiden landskampioen Anderlecht nog van de poulefase van de Champions League en de bijhorende miljoenen. Eerste opdracht: een goede uitgangspositie veroveren in Cyprus.

Milan Jovanovic waarschuwt voor een sterke tegenstander. “AEL Limassol is een héél gevaarlijk team,” zegt de Serviër in Knack. “Wanneer je een Cypriotische ploeg loot, denken de mensen al snel dat het een makkie wordt, maar dat gaat nu zeker niet op.”

“Ik zag Limassol in de vorige ronde tegen Partizan Belgrado. Fysiek zijn die Cyprioten een machine! Ik denk dat ik zonder overdrijven nog nooit zo’n krachtige ploeg gezien heb, stuk voor stuk mannetjesputters.”

“Plus: vorig seizoen kregen zij in de eigen competitie amper 7 doelpunten tegen en werden ze kampioen vóór APOEL Nicosia, nochtans toen in de kwartfinale van de Champions League. Anderlecht zal top moeten zijn als we dat team willen kloppen.”

‘Trainingen zijn een plezier’

Onder de nieuwe coach John van den Brom moet ‘Jova’ zich opnieuw bewijzen, en hij heeft er zin in. “De trainer maakt het ook gemakkelijk voor je, stimuleert je om je best te doen. Onze trainingen zijn bijvoorbeeld echt een plezier. De hele tijd met de bal: daar houdt iedere speler van.”

“En die aanpak werkt, want we voetballen fantastisch, zeker voor dit moment in het seizoen. Het nieuwe systeem heeft daar ongetwijfeld veel mee te maken. Ik zie dat het sommige ploegmaats goeddoet.”

‘Weten dat we de besten zijn’ Jovanovic heeft er een goed oog in voor dit seizoen. “De ploeg is nog hongerig en we weten nu dat wij in principe de besten zijn. Als Anderlecht voetbalt zoals Anderlecht dat kan, met spelvreugde, met onze kwaliteiten en onze vechtersmentaliteit, dan zie ik niet in wie ons dit seizoen van de titel kan houden.” (JVB/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier