Jovanovic: ‘Praet is in zijn leeftijdscategorie top 10 van Europa’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine werd thuis bij Milan Jovanovic uitgenodigd. De Servische linkspoot praatte er open en vrijuit. Daarbij spaarde hij de lof voor zijn ploegmaats Lucas Biglia, Massimo Bruno en Dennis Praet niet.

Dat Anderlecht momenteel zo swingend voetbalt, dicht Milan Jovanovic toe aan de visie van zijn trainer: John van den Brom. “Hij wil graag hoog spelen, denkt van nature uit meer aanvallend. We beheersen allicht meer tactische varianten en we trainen meer met de bal (dan onder Jacobs, nvdr).

“Biglia is een perfect voorbeeld. Dieu mag dan de enige zijn die als spits elke match voor het verschil kan zorgen, maar Lucas is op een ander gebied even belangrijk. Onze Argentijn is nog nooit zo sereen geweest. Hij zorgt voor de rust in het spel en in heel de ploeg. Als Lucas de bal heeft, weet je dat hij er iets nuttigs mee zal doen. Biglia belichaamt perfect het Anderlecht van Van den Brom.”

Maar de Serviër kan er ook niet om heen dat de amper 18-jarige Dennis Praet de grote revelatie is van de heenronde. “Zijn potentieel is enorm,” zegt Jovanovic in Sport/Voetbalmagazine. “Net zoals dat van Massimo Bruno. Ze hebben alles om een mooie carrière uit te bouwen.”

“Op zijn achttiende behoort Dennis Praet tot de top tien van Europa in zijn leeftijdscategorie. Hij maakt het spel eenvoudig, helder, gestructureerd … en dat allemaal op techniek. Het is een groot talent en hij zal meer en meer op het voorplan treden. Ook Bruno heeft zich al voortreffelijk bewezen en is net als Praet een zekerheid voor de toekomst door zijn snelheid, zijn discipline, zijn werkkracht en zijn voorzetten. Als een club over zulke jongeren beschikt, is dat een bewijs dat er goed en diepgaand gewerkt wordt met de jeugd.” (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier