Julien Ngoy (15) is hot in de Premier League

© nsethacademy.com
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De kans bestaat dat u nog nooit gehoord heeft van Julien Ngoy. Volgens de Britse pers staat dit Belgische voetbaltalent evenwel op het verlanglijstje van topclubs als Arsenal, Chelsea en Manchester City.

De kans bestaat dat u nog nooit gehoord heeft van Julien Ngoy. Volgens de Britse pers staat dit 15-jarige Belgische voetbaltalent evenwel op het verlanglijstje van topclubs als Arsenal, Chelsea en Manchester City.

Julien Ngoy werd opgeleid door de Brusselse voetbalacademie NSeth en maakt deel uit van de nationale U16-selectie, waarmee hij in maart tegen Slovakije en Oekraïne veel indruk maakte.

Opmerkelijk is echter dat hij sinds april zonder club zit. ‘Ik voetbalde wel tot mijn 14e bij Anderlecht, maar koos dan voor Club Brugge,’ zegt Ngoy in Het Nieuwsblad. ‘Ik bleef er twee jaar, werd afgelopen seizoen bij de Elite U16 nog topscorer met 25 goals, maar ben er dan toch vertrokken.’

Julien Ngoy is dezer dagen hot in de Britse pers, die hem beschouwen als een van de meest gegeerde jonge spelers van Europa. Sky Sports meldt dat Chelsea, Arsenal, Tottenham en Manchester City het talent op hun verlanglijstje hebben staan en dat ook Real Madrid, Barcelona en PSG hem van nabij volgen.

‘Julien is een groot talent, een van de grootste die ik heb gezien in mijn academie,’ citeert Sky Sports directeur Nkantu Ntondo van de Nseth Academy. ‘Maar over zijn toekomst is nog niets beslist.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier