Junior Malanda verbreekt contract bij Zulte Waregem

© Belga

Junior Malanda heeft zijn contract bij Zulte Waregem eenzijdig verbroken. Dinsdag viel de aangetekende brief met de mededeling bij de vicekampioen in de bus.

Junior Malanda (18) heeft zijn contract bij Zulte Waregem eenzijdig verbroken. Bij de vicekampioen viel een aangetekende brief met de mededeling in de bus.Malanda had gisteren al zijn kat gestuurd naar de training van Essevee, waarop de club in een bericht op de website zei ‘de situatie te betreuren’.

‘Ik voel me verrast’, reageert Francky Dury in verschillende kranten. ‘Maandag hadden we een gesprek met Malanda en diens vader maar dat heeft dus niet veel opgeleverd. Ik voel me verloren want ik had een goed contact met de voetballer en heb veel energie in mijn bemiddelingspoging gestoken. Nu tasten we compleet in het duister.’

Wet van ’78?Malanda had bij Zulte Waregem nog een verbintenis tot 2015. Het is voorlopig onduidelijk of de speler de zogenaamde wet van ’78 heeft gebruikt, dan wel gewoon zijn contract opzegde. ‘Dat wilde de entourage van de speler noch de club kwijt’, klinkt het.

Gegeerd

De 18-jarige Malanda was afgelopen seizoen een van de revelaties in de Jupiler Pro League. De sterke middenvelder zou interesse genieten van een aantal teams uit de Premier League zoals Fulham en Everton. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier