Antwerp pikt winnende draad weer op tegen STVV

Antwerp heeft op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League opnieuw met een overwinning aangeknoopt. Na de verrassende nederlaag tegen Kortrijk op de vorige speeldag, won het vrijdagavond in het Bosuilstadion met 2-0 van een tienkoppig STVV.

Antwerp wilde rechtveren na de 2-1 nederlaag tegen Kortrijk, maar leek ook in de eerste helft tegen een stug STVV op zoek naar zijn beste voetballende vorm. Toby Alderweireld en Pieter Gerkens (8.) zorgden wel voor een zeldzaam moment van schoonheid in een anders weinig boeiende eerste helft. Met een splijtende pass over het hele veld lanceerde Alderweireld Gerkens richting het Truiense doel. De 27-jarige middenvelder, die herleeft onder trainer Mark van Bommel, nam de bal enig mooi mee en werkte vervolgens beheerst af. Vlak voor rust gaf STVV-verdediger Robert Bauer de winstkansen van zijn team een knauw door een domme rode kaart te pakken. Na een duel met spits Vincent Janssen op het middenveld werkte hij de Nederlander met een slag in het gezicht tegen de grond. De VAR koos voor rood, STVV moest met z’n tienen voort.

Ondanks het numerieke overtal voetbalde Antwerp ook in de tweede periode moeizaam kansen bijeen. Met een krappe 1-0 was de zege nooit helemaal veilig. The Great Old had het balbezit, maar vond in de zone van de waarheid een muur van STVV, met een sterke Toni Leistner, en de deklat in zijn weg. In het slot lieten Janssen en Nainggolan nog prima kansen op de 2-0 liggen, maar de ingevallen Frey forceerde wel de dubbele voorsprong. Doelman Daniel Schmidt kon zijn hard schot niet klemmen, Christopher Scott (90.+5) kon eenvoudig binnentikken. Door de zege blijft The Great Old comfortabel leider. Met 30 punten uit elf wedstrijden telt het vijf stuks meer dan eerste achtervolger Genk, dat morgen tegen Kortrijk speelt.