Mehdi Bayat woedend op deel Charleroi-aanhang (video)

De partij tussen Charleroi en KV Mechelen van zaterdagavond tijdens de zeventiende speelronde van de Jupiler Pro League is halverwege de tweede helft definitief gestaakt bij een 1-0 stand na herhaaldelijk wangedrag van de thuisfans, die tot drie keer toe vuurpijlen op het veld gooiden. De Zebra’s moeten nu een 0-5 nederlaag vrezen.

Na de wedstrijd maakte Charleroi-voorzitter Mahdi Bayat zich kwaad voor de camera’s van Eleven Sports. ‘We geven macht aan mensen die het niet verdienen’, klonk het onder meer.

De openingsfase op Mambourg werd al tweemaal ontsierd, waarop scheidsrechter Jan Boterberg de teams op het kwartier naar de kleedkamers stuurde en na een tiental minuten besliste te hervatten. In het restant van de eerste helft knutselden de Carolo’s de beste kansen in elkaar, maar de afwerking miste telkens zuiverheid.

Na de pauze opende Nadir Benbouali (52.) de score. De Algerijn mikte een assist van zijn landgenoot Adem Zorgane in één tijd voorbij Gaetan Coucke. Ondanks die voorsprong volgde er nog een derde lading vuurpijlen, waarmee er een abrupt einde kwam aan de wedstrijd.

Eerder op zaterdag verpletterde Westerlo KV Oostende met 6-0, speelden Zulte Waregem en Eupen 5-5 gelijk in een spectaculaire kelderkraker en verloor Sint-Truiden met 0-1 van Cercle Brugge.