Didier Lamkel Zé: ‘Ik zal De Laet geen hand geven’

Didier Lamkel Zé: 'Of ik het jammer vind dat de supporters mij niet meer op handen dragen? Ik moet daar eerlijk gezegd ‘nee’ op antwoorden. © Inge Kinnet
Alain Eliasy Journalist bij Sport/Voetbalmagazine

Antwerp kan zondagnamiddag op het veld van Kortrijk een vervolg breien aan zijn indrukwekkende seizoensstart. Maar het duel tussen KVK en de Great Old wordt vooral de wedstrijd van Didier Lamkel Zé.

Een maand nadat Didier Lamkel Zé de deur van de Bosuil achter zich dichttrok, kijkt hij zijn ex-werkgever weer in de ogen. Het wordt wellicht geen emotioneel weerzien, daarvoor is er te veel gebeurd tussen de twee partijen. Vier jaar lang hadden de Kameroener en Antwerp een haat-liefdeverhouding en uiteindelijk bleek een boedelscheiding de enige oplossing. In Deurne-Noord waren ze de kuren van Lamkel Zé al langer beu en omgekeerd had de spits het gehad met het bestuur die hij een gebrek aan erkenning verweet.

De vraag is hoe de hartstochtelijke fans van Antwerp hun ex-held zullen ontvangen. ‘Ik weet wat mij te wachten staat, maar het zal mij niets doen’, grijnst Lamkel Zé bij Sport/Voetbalmagazine. ‘Het is het soort uitdagingen waar ik van hou en dat weten ze maar al te goed bij Antwerp. Of ik het jammer vind dat de supporters mij niet meer op handen dragen? Ik moet daar eerlijk gezegd ‘nee’ op antwoorden. Ze kennen de volledige waarheid niet. Ik kwam in Antwerpen vaak supporters tegen die mij vroegen wat er precies aan de hand was, maar ik weigerde om te antwoorden. Het is niet aan mij om zulke zaken naar buiten te brengen. Ja, er zijn dingen gebeurd… Maar nogmaals: ik heb van niets spijt.’

Geen verzoening
Ja, er zijn dingen gebeurd… Maar nogmaals: ik heb van niets spijt.’

Didier Lamkel Zé

In de marge van de wedstrijd is het ook uitkijken naar de hereniging tussen de zwaargewichten en antagonisten Didier Lamkel Zé en Ritchie De Laet. De twee lagen op ramkoers in de kleedkamer van Antwerp.Zullen ze elkaar negeren of volgt er voor de aftrap toch een beleefde handdruk? Aangezien De Laet niet zeker is van een basisplaats zullen de twee elkaar hoogstens een paar minuten kruisen op het veld.

Als het van Lamkel Zé afhangt, komt er sowieso geen tijdelijke verzoening. ‘Ik heb geen zin om De Laet en die andere jongens met wie ik problemen had een hand te geven. Na mijn terugkeer uit Metz negeerden we elkaar al in de wandelgangen van het stadion en een paar weken geleden heb ik Wesley Hoedt ook niet gegroet voor de match. Waarom zou ik het deze keer wel doen? Ik ga voort met mijn leven en zij ook. Laten we het zo houden.’

Lees het volledige interview met een openhartige Didier Lamkel Zé vanaf volgende week vrijdag 7 oktober in Sport/Voetbalmagazine.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van Lamkel Zé bij Antwerp en KV Kortrijk (beelden: Eleven Sports).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten