Dieumerci Mbokani bij voorstelling: ‘Ik wil een nieuw hoofdstuk schrijven met Beveren’

© Belga Image

Dieumerci Mbokani zal dit seizoen in een geel-blauwe uitrusting te zien zijn op de velden van de Challenger Pro League. De 36-jarige Congolees was in het verleden in de Jupiler Pro League goed voor 102 goals in 203 wedstrijden.

Een mooi gemiddelde dat ze in Beveren, de club waar hij een contract ondertekende voor een seizoen met optie, graag zien voorgezet worden. De spits kreeg de voorbije weken verschillende voorstellen maar koos uiteindelijk voor een avontuur op de Freethiel. Vrijdag werd hij voorgesteld.

‘Waarom ik voor Beveren koos? Ik had een heel goed gesprek met coach Wim De Decker, die ik ken van mijn periode bij Antwerp’, opende Mbokani. ‘Hij deed zijn project met Beveren uit de doeken en wat hij wil bereiken met deze club. Daarom heb ik toegehapt. Ik had al aanbiedingen vanuit het buitenland, maar ook van Belgische eersteklassers, maar ik koos voor Beveren. Ik ga er met deze ploeg alles aan doen om zo snel mogelijk weer in de hoogste afdeling te spelen.

Wim De Decker deed Mbokani overstag gaan. ‘Hij kent mij en ik ken hem’, aldus Mbokani. ‘Natuurlijk was en is dat een voordeel. Voor beide partijen. Of ik honderd procent fysiek ben? Ik trek de trainingsintensiteit op momenteel en voel me steeds beter. Ik ben nog niet top maar voel me wel al aan 70 procent van mijn mogelijkheden zitten.’

‘Ik ben administratief nog niet in orde om te spelen voor maar ik hoop dat dit zo snel mogelijk kan. Beveren zit met een spitsenprobleem. Ik hoop daar een oplossing voor te zijn. Ik wil natuurlijk weer scoren als voorheen. Mijn keuze voor Beveren komt er ook omdat ik dan dichter bij mijn familie ben. Ook niet onbelangrijk voor mij.’

Beveren werd voor de Croky Cup uitgeloot tegen Antwerp. ‘Die club ken ik goed’, lachte Mbokani. ‘Ik bekijk die match als gelijk welke andere match maar natuurlijk is het iets speciaal. Ik heb daar een mooie tijd beleefd. Nu breekt een nieuw hoofdstuk aan. Of ik nog de oude Mbokani ben? Ik voel me nog goed. Ik ben zeker nog niet versleten. Ik heb nog geen last na een zware training. De recuperatie is geen probleem. Dat Beveren in tweede klasse speelt? Dit is een club met traditie en een mooi palmares. Ik ben hier zeer warm onthaald en dat geeft me een goed gevoel. Of Beveren mijn laatste club wordt? Dat zien we nog wel’, eindigde Mbokani.