KV Mechelen ontslaat Danny Buijs, Steven Defour volgt op

© Belga Image
Stan De Feyter Medewerker Sport/Voetbalmagazine

KV Mechelen haalt al een tijdje niet meer het gewenste niveau en ging ook deze week kansloos de boot in op het veld van Gent. Dat kost de Nederlandse trainer Danny Buijs nu de kop. Na 12 speeldagen staat KV 13e met 11 punten. In een seizoen waar 3 ploegen degraderen is dat een aanleiding voor bezorgdheid.

De Nederlandse coach zal opgevolgd worden door T2 en voormalig Mechelen,Genk, Standard en Anderlecht-speler Steven Defour. Dat meldt de club zelf.

Defour werd dinsdag voorgesteld als nieuwe coach van KV. ‘Het voelt goed om trainer te zijn, al is het niet in de omstandigheden die je wilt”, vatte Defour zijn persconferentie aan. “Als een trainer wordt ontslagen, is er nooit een goed moment om erbij te komen. Zoals er nooit een ideaal moment is om een jonge speler te brengen. Mensen zullen twijfelen en zeggen ‘hij heeft nog nooit een club gecoacht’ of ‘hij is nog maar 1 à 2 jaar assistent’, maar zo zal er altijd wel iets zijn’, besluit Defour met zelfvertrouwen. 

Hij kondigt ook een stijlbreuk aan met het verdedigende voetbal van Buijs. Uiteraard zal er een verschil zijn met het verdedigende voetbal van Buijs en diens directe stijl, meent Defour. ‘Ik ben ik, en Danny was een ander persoon. Ik ga deze job invullen op de manier waarop ik denk dat ik het moet doen. Ik heb ook een heel ervaren T2 (Fred Vanderbiest, red). Ik heb een idee gevormd over wat ik wil doen. We doen er alles aan om de spelers morgen (woensdag, red) zo goed mogelijk aan de wedstrijd te laten beginnen.’ Waar Defour vorig jaar nog geen ambitie had om hoofdtrainer te worden, is er verandering gekomen, geeft hij aan. Dat kwam mede dankzij zijn ‘invalbeurt’ tijdens de schorsing van Buijs. “Op een bepaald moment voelde ik dat dit iets is dat ik ooit wel wou doen’, aldus Defour.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier